Lukavac i dalje bez grijanja

9. Decembra 2013.
1 min. za čitanje

grijanje

Kako ističu iz JP RAD, u pitanju je puknuće glavnog vrelovoda koji vodi prema našoj općini.

U Centralnom grijanju Tuzla ističu da je zbog velikih gubitka u vrelovodu, Termoelektrana Tuzla blokirala isporuku toplotne energije za područje općine Lukavac, zbog čega nema grijanja u ulicama Majska i 21.aprila u naselju Šićki Brod.

Nije poznato kada će biti nastavljena isporuka toplotne energije, istakli su iz JP “Centralno grijanje” dd Tuzla i JP Rad Lukavac.

Po svemu sudeći čeka nas hladna noć.

(SodaLIVE.ba/JP RAD Lukavac)

Podijeli ovaj članak
21 komentara
21 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kako da pukne nema ni 80 god. vrelovodu gdje jos u svijetu vrelovod ide po zraku svugdje pozemno kod nas ptice lupaju glave od vrelovod 😀

Desava se hahahaha

Ma dajte istražite i napišite pravi informaciju.
Koja budala, kojim povodom i na kom mjestu je uništio vrelovod, i da li samo vrelovod ili i sve drugo što je tuda položeno.
Kakve gluposti i pukao vrelovod, da pukne nešto što je par godina staro. Dajte krivca pa da ga linčujemo.
Neko valjda za ovo mora odgovarati.

Ma dajte istražite i napišite pravu informaciju.
Koja budala, kojim povodom i na kom mjestu je uništio vrelovod, i da li samo vrelovod ili i sve drugo što je tuda položeno.
Kakve gluposti i pukao vrelovod, da pukne nešto što je par godina staro. Dajte krivca pa da ga linčujemo.
Neko valjda za ovo mora odgovarati.

a racuni dolaze al dolaze

Imam uglja po 110km tona drva po 60 po metru
Dobra reklama

posteni jspastaju djeca se smrzavaju elektroprivreda naplacuje racune grijanje po metru kvadratnom to samo ima kod nas jadan posteni narod!

Smznute se kupute ugalj i i drva..

Sta jadite…..nije hladno.

Ovako, informacija sto se kaze iz prve ruke… lice NN iz Bistarca, tacnije kod nadvoznjaka, gdje je onaj betonski zid, izvodio je neke radove ‘kopanja’, a nije bio obavjesten od opstine ili koga vec da tu prolazi vrelovod, tako da je prekinuo vrelovod… sto se tice posla, treba oko sat i po da se zamjene cijevi, medjutim dosta vise vremena je potrebno da se sistem isprazni, valjda bude gotovo do ponoci…

u ugovoru stoji da isporučioc mora korisnika redovno snadbijevati vodom makar i cisternama u dijelu sa kojim ima sklopljen ugovor, kod zagrijavanja isporučilac je dužan redovno snadbijevat toplotnom energijom sa svoje strane redovnim platisama. to je glavna stavka za tužbu. ako vam komunalno ne prizna ili neplati potrošenu el.energiju za dane za koje niste imali redovno snadbijevanje toplotnom en. nekima mogu podijelit drva i ćumur isjekli su svo drveće u parkovima.

Kod nas svako radi šta hoće i kako hoće! Cijeli grad bez grijanja, ljudi će se grijat na struju…i nikom ništa. Niko neće odgovarati za to. Uredno će nam naplatiti grijanje za današnji dan, kao što su naplatili i za onaj tzv.testni period – do 15.10( tuzlacima, naravno, nisu – PROVJERENO). I još ćemo dobit veći račun za struju! Pa dokle više!?

Odma kukate a 50%vas ne placa ni grijanje ni vodu ni smece ako bog da kakve vece havarije kad bude-25 dotad eno u cojka i uglja i drva nek i on sta zaradi.

Probudi me zima. Da hoce samo na racun stavit I ovaj dan!!!

Nema ba zašto god se muje prihvate oni sve useru. Vršili geološko ispitivanje za put 5 VC i sjebali parovod! Pa jel imaju karte podzemnih instalacija. U svijetu bijelom imaju službe koje to vode i iscrtavaju, znajul to muje! Eeee jesmo mi nagrebusili dok se oni davranišu na vlasti.

Grijanja ne ma do daljnjeg. Cjevovod jos nije ni ispražnjen tako da radovi nisu još ni početi

SREĆA NAŠA ŠTO POČETKOM DECEMBRA….ZAMISLLITE DA JE U SEPTEMBRU…UVIJEK IMA GORE

jos samo da bude ispad u TE Tuzla i da nestane struje (uvjek ima gore od goreg)

grijanje je pušteno al će trebat vremena da se sistem napuni

Otkud grijanje u Lukavcu, kad nije plaćano godinama, da nije otpisan dug na teret općine. HM….. Il da nisu čaršijaneri dobili na Lotu, hahahaha, pa uplatili

Ilija mozda nije Mujo probusio parovod mozda je Franjo nemoj tako cast svakome i ja sam katolik pa ne pisem tako