fbpx

FCL domaćin sjednice Upravnog odbora Kantonalne privredne komore Tuzla

2 min. za čitanje
Izet Imamović (direktor FCL), Sead Čaušević (premijer TK) i Željko Knežičak (ministar za industriju u Vladi TK)

Sjednici Upravnog odbora Kantonalne privredne komore Tuzla prisustvovali su i Sead Čaušević, premijer Tuzlanskog kantona i Željko Knežiček, ministar za industriju, energetiku i rudarstvo u Vladi TK. Premijer Čaušević bio je zainteresovan za dinamiku održavanja sjednica i aktivnosti koje poduzimaju članovi ovog komorskog tijela. „Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv da učestvujem u radu UO Kantonalne privredne komore Tuzla. Želim istaći da mi u Vladi, kada je u pitanju ostvarivanje zacrtanih privrednih zadataka, ozbiljno računamo na Komoru kao značajnu privrednu asocijaciju“, istakao je premijer Čaušević.

Interesovanje premijera Čauševića za informacije koje govore o stanju privrede na području Tuzlanskog kantona iskoristili su članovi UO da upoznaju premijera o temama koje su obrađene na prethodnoj sjednici, a Izet Imamović, direktor Fabrike cementa Lukavac je prezentovao poslovne aktivnosti sve uspješnije Fabrike cementa.

Sa sastanka u Fabrici cementa Lukavac

Članovi UO Komore su na 6. sjednici, razmotrili i usvojili Izvještaj o rezultatima finansijsko-materijalnog poslovanja Kantonalne privredne komore Tuzla za 2010. godinu, Informaciju o stanju i perspektivama industrije tekstila, kože i obuće na Tuzlanskom kantonu, te Informaciju o stanju drvoprerađivačke industrije na području Tuzlanskog kantona sa prijedlogom mjera. Nakon rasprave o navedenim informacijama, usvojeni su zaključci koji će na razmatranje biti dostavljeni Vladi Tuzlanskog kantona.

(Sponzorisani članak)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments