U Fabrici cementa Lukavac pocelo probno suspaljivanje alternativnih goriva

1 min. za čitanje
Fabrika cementa Lukavac
Fabrika cementa Lukavac
Fabrika cementa Lukavac

Probni rad, u okviru kojeg će biti izvršeno suspaljivanje više vrsta alternativnih goriva (rabljena ulja, ostaci od prerade nafte, tekstil i koža iz auto industrije) će trajati do kraja jula.

Shodno datoj saglasnosti, operator je dužan da prekine suspaljivanje ukoliko se putem monitoringa utvrdi da su emisije prekomjerne u odnosu na zakonom propisane parametre za ovu vrstu postrojenja.

Podaci o mjerenjima će biti objavljeni na web stranici Fabrike cementa Lukavac i na web stranici Federalnog Ministarstva okoliša po okončanju probnog perioda.

Fabrika cementa Lukavac

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

trovanje trovanje i jos trovanja,a ti narode samo suti i poklopi se usima…

Ma ne moze niko kao Soda da zacadi. Ovo su kulturni ljudi.

Da je to sve provjereno kao ekološki ispravno ne bi se to stavljalo u probni rad nego bi se odmah koristilo svrsi…..baš me interesuje da li u europskoj uniji postoji Cementara na ovakav pogon?????Sve je to Izetu i Asameru aminovo Dzevdo naš!!!! Kako mu nije rodjenog Emira žao kakav zrak udiše,a kakav će tek udisati! ccccc! Žalosno ! Znači zadnje savjetovanje kod Asamera je urodilo plodom! Lukavčani gdje ste????

ministrica dala saglasnost, neka dovede svoju djecu u Lukavac da provedu raspust, neka neko od ovih izda saglasnost da se provede studija o broju oboljelih u opštini vezano za zagađenja koja stvaraju cementara, khk, soda ? Dali fabrike u anmanet svjetskim mešetarima ( khk- plata nema ) rade šta hoće, zagađuju, tzv. banda tj. samozvani ministri se uhljebili od nagodbe sa oflašterima a mi treniramo pluća na rad sa raznoraznim kancerogenim česticama, amonijacima, plinovima pa kad i odlutamo negdje u prirodu na čist zrak dobijemo vrtoglavicu. Sreća samo što nas i amerikanci praše konstantno chemtrailovima pa kad i neko oboli nemože da pogodi od čega sve to snađe. Zamolio bih komunalno Lukavac da obavjesti građane da se u njihovoj vodi ” za piće ” nalazi povećana koncetracija amonijačne vode i lužine, kada se građani kupaju tom vodom i osjete peckanje i pojavu osipa da bez veze neidu u Dom tzv zdravlja ( recepata nema poslije drugog u mjesecu )
Napomena : ministricu bez pip na….m na k….

lukavcanin..cisto sumnjam da postoji u evropskoj uniji soda,kosara ,cimentara itd u centru grada .ali sta kad bi prestale sa radom de onda sa tim radnicima .