Elvedin Podanović predstavlja BiH na FIA Europskom saobraćajno obrazovnom takmičenju

2 min. za čitanje

elvedin

Danas (08. juna 2013. godine) je u Kulturno-sportskom centru u Vogošći pod pokroviteljstvom BIHAMK-a održano 17.saobraćajno obrazovno takmičenje učenika Osnovnih škola u BiH. Na takmičenju je učestvovalo sedam ekipa, odnosno 38 najboljih pojedinaca sa područnih takmičenja.

Ekipu Tuzlanskog kantona su predstavljala i 2 učenika iz OŠ “Poljice” i to Elvedin Podanović i Asmir Murgić, pod mentorstvom učitelja Salke Čivića.

Tok takmičenja

Nakon terorijskog dijela takmičenja (test) , koji je učenik OŠ “Poljice” Elvedin Podanović uradio bez greške i osvojio maksimalan broj bodova , pristupilo se praktičnom dijelu takmičenja, tj. vožnja bicikla kroz prepreke na poligonu. Elvedin Podanović je i na vožnji pokazao svu svoju superiornost i vožnju završio bez greške , osvojivši i tu maksimalan broj bodova ali se za prvo mjesto ipak morao boriti sa takmičarem iz Posavskog kantona koji je takođe osvojio maksimalan broj bodova. Kako je i pravilo u ovakvim situacijama, pobjednika je odlučivala spora vožnja, nakon koje je Elvedin Podanović zauzeo 2. mjesto na 17-om saobraćajno obrazovno takmičenje učenika Osnovnih škola u BiH, što je za ovog marljivog učenika OŠ “Poljice” odličan rezultat. Asmir Murgić, nažalost danas nije ostvario značajniji rezultat.

Elvedin Podanović je kao drugoplasirani osvojio vrijednu nagradu, biciklo, te će predstavljati Bosnu i Hercegovinu i BIHAMK na XXVIII FIA Europskom saobraćajno obrazovnom takmičenju, koje će se održati u Baru (Crna Gora), u periodu od 20. do 23. septembra 2013. godine.

Za Evropsko saobraćajno prvenstvo , Elvedin Podanović zajedno sa ostalim kandidatima će se početkom septembra pripremati u Sarajevu pod mentrostvom profesionalnih trenera iz BIHAMK-a .

Službeni rezultati :

Djevojčice :

1. Anđela Garić
2. Fikreta Tiro

Dječaci

1. Kristian Vuković
2. Elvedin Podanović

Elvedin Podanović je rođen 24.01.2001 godine , učenik je 6 razreda OŠ “Poljice” i do sada je svoju školu prestavljao više puta na raznim takmičenjima , kako u nastavnim, tako i vannastavnim i uvijek se vraćao sa medaljama te je OŠ “Poljice ” na svim tim takmičenjima prestavio u najboljem svjetlu.

(SodaLIVE.ba/Poljicedonje.com)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments