Dženita, Midhat, Muhamed i Fahrudin obratit će se građanima i odgovarati na pitanja

Foto: Arhiv
0 1.204

Centri civilnih inicijativa (CCI) će u srijedu 26.12. 2012. godine sa početkom u 14 sati u Biblioteci u Lukavcu organizovati Javnu tribinu.

Dom kulture Lukavac / Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Dom kulture Lukavac / Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Na tribini će se građanima obratiti i odgovarati na njihova pitanja, poslanici Parlamenta Federacije BiH Midhat Osmanović, te Skupštine Tuzlanskog kantona Fahrudin Skopljak , Muhamed Murselović i Dženita Hrvić, svi sa područja opštine Lukavac.

Imajući u vidu značaj problema Lukavca i Tuzlanskog kantona, na tribini će biti svako riječi o problemu visoke nezaposlenosti, problemima u zdravstvu, obrazovanju, privredi, ekologiji, boračkoj i oblasti socijalne zaštite.

Kroz šestogodišnji monitoring rada institucija zakonodavne i izvršne vlasti na nivou kantona, entiteta i države, Centri civilnih inicijativa (CCI) planiraju do kraja 2012. godine organizuju veći broj javnih tribina diljem Bosne i Hercegovine. Na javnim tribinama će poslanici /delegati/ kantonalnih skupština, entitetskih i državnog parlamenta razgovarati sa građanima o aktuelnim problemima u izbornim jedinicama u kojima su birani na prošlim izborima.

Očekivanja su da će poboljšanje međusobne komunikacije građana i poslanika, imati kao rezultat kvalitetnije i odgovornije zastupanje poslanika u rješavanju pitanja kojima će poboljšati kvalitet života građana i brži napredak BiH ka evroatlanskim integracijama.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x