Dom zdravlja Lukavac bogatiji za još jedno vozilo

1 min. za čitanje
Donirano vozilo

Ovu vrijednu donaciju lukavačkom Domu zdravlja donirala je firma Falck iz Danske. Radi se o bolje opremljenom vozilu marke mercedes sprinter starom deset godina.

-Ovo je do sada druga donacija sanitetskog vozila u ovoj godini Domu zdravlja Lukavac. Donacijom ovoga vozila, naš vozni park je sada kvalitetno poboljšan, što će najviše značiti građanima, odnosno onima kojima pomoć bude potrebna, kazao je dr. Tarik Arapčić, direktor Doma zdravlja Lukavac.

Mahir Bijedić koji radi u firmi Falck Danska dovezao je sanitetsko vozilo, te je između ostalog rekao da je ova inicijativa za donaciju Domu zdravlja Lukavac trajala oko dvije godine.

-Drago mi je što je ovo vozilo konačno stiglo u Lukavac, najviše procedure bilo je oko dokumentacije ali smo na kraju uspjeli, dodao je Bijedić.

Dom zdravlja Lukavac sa ovom donacijom sada ima ukupno sedam sanitetskih vozila, i to tri putnička koja su namjenjena za prijevoz pacijenata na hemodijalizu i druge potrebe, te četiri sanitetska vozila sa ležećim krevetima.

(SodaLIVE.ba/bPortal.ba)

Podijeli ovaj članak
10 komentara