fbpx

Dogovorene pojačane operativne aktivnosti policije u MZ Donji Bistarac

1 min. za čitanje
Sastanak u PU Lukavac

Na sastanku je razgovarano o stanju sigurnosti na području općine Lukavac, odnosno Mjesne zajednice Donji Bistarac, kojom prilikom je dogovoreno poduzimanje pojačanih operativnih aktivnosti policije, kako bi se utjecalo na poboljšanje stanja sigurnosti na ovom području, s akcentom na krivična djela iz oblasti imovinskih delikata (krađa i sl.), te zaštite vjerskih objekata.

Naime, navedenim aktivnostima je prethodila posjeta predstavnika Mjesne zajednice Bistarac premijeru Vlade TK-a Seadu Čauševiću, tokom koje su zajedno sa ministrom Gutićem i v.d. policijskim komesarom Šljivićem, razmatrani načini za unapređenje stanja sigurnosti na području MZ Bistarac, nakon čega su doneseni određeni zaključci, na osnovu kojih će biti preduzete odgovarajuće mjere i radnje policije, s ciljem efikasnije zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Eh moja policijo.To je trebalo da se desi prije praznika i de se pojačaju kontrole i patrole na dane Božićnih i Novogodišnjih praznika a ne sad kada je opljačkano na desetine kuća u MZ Bistarac.Neka im je to pouka za dalje.

Super mi je ovo što se to ovako objavljuje, sad ti isti lopovi mogu mirno “djelovati ” u drugim MZ….svašta