fbpx

Dio Modraca još uvijek bez vodosnabdijevanja, mještani ogorčeni [FOTO]

2 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

U MZ Modrac, tačnije Novom naselju poplavljeno je više od 20 domaćinstava.

Situacija je bolja, ali je još daleko od normalne. Sve kuće opustošila je voda. Oko 20 domaćinstava i danas je bez vode, a nadležni apeluju na građane da budu strpljivi i to je objašnjenje koje ih posebno ljuti. Ono što je urađeno, postavljene su tri slavine nedaleko od kuća.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Odbačeni smo od svih, baš svih, pomoći nikakve ni od koga, a sami nemamo kuda. Izgubili smo što smo stekil radom za svojih 30 godina staža. Tu su šehidske porodice, invalidi, demobilisani borci, bolesni, djeca… Meni je poznato da pomoć stiže na našu opštinu sa svih strana, ali nama pomoć ne dolazi. Nadam se da će nadležni napokon učiniti nešto po ovom pitanju jer do sada smo pretrpjeli 3 poplave u 25 godina. Izjavila je jedna čitateljka SodaLIVE.ba portala.

Tokom naše posjete, mjestom se širio neprijatan miris. Mještani kažu da je bilo i gore ali da su juče nakon mnogobrojnih molbi došli i odvezli leševe životinja.

U našem naselju je pronađeno nekoliko mina, rijeka Spreča je donijela ogromne količine smeća na našu obalu i faktički živimo u smradu. Sinoć je na brzinu izvršena deratizaciju, dezinfekciju i dezinsekcija ovog područja. Kako je to urađeno, ja neću da ulazim jer nisam stručan, ali sam vidio da je trajalo jako brzo. Kada sam upitao gospodina koji je vršio deratizaciju, zašto tako brzo završi? Odgovorio mi je, znaš li ti koliko je tu još kuća!? Ja sam i ušutio. Niko nas nije obišao iz Opštine Lukavac. Postavili su nam ovu česmu, a treba sigurno 2 sata posla da nam spoje vodovod – kažu da nemaju vremena. Svi mi se sada na ovoj česmi i kupamo, peremo suđe…

Na potezu su lokalne vlasti.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Evo dragi sugradjani mi iz ulice Kulina Bana i Školske ulice u Lukavcu tzv gradu imamo uredno vodosnabdijevanje iz obližnjih šahtova i kanalizacija tako da nimalo nismo ogorčeni. Redovno smo poplavljeni fekalijama i kišnicom koja nas sa svakim malo jačim pljuskom poplavi tako da djeci u centru tzv grada možemo pokazati iz prve ruke kako izgleda planinski potok i neka nabujala rječica . Takodje možemo našoj djeci iz prve ruke pokazati kako izgleda neko jezero tamo daleko u nekom Modracu koje je isto tako prljavo kao i ovo naše jezero koje se svako malo formira na ulicama našeg dražesnog tzv grada.Onda našoj dječici objasnimo kako to ništa nije strašno kako na svijetu ima i gorih mjesta kao što je npr.Bangladeš,Indija ili neke zemlje u Africi koje su non-stop pod vodom i poplavama i svakojakim drugim nedaćama ;nastavak slijedi….

A evo i nastavka-Pa tako mi našoj dječici objasnimo kako za razliku od tih dalekih jadnih zemalja mi imamo čike koje se brinu i razmišljaju kako da nama bude bolje i kako se te čike trude da iznadju neko rješenje da nema izlijevanja te užasne kanalizacije na naše ulice u naše podrume a bogami i u nećije stanove.To nije nimalo lako,pa evo ljudi još nisu poslali nikoga na Mars,nisu do kraja istražili okeane a gdje da nadju rješenje za takvu enigmu kao što je odvodjenje površinskih voda i kanalizacije u našem dražesnom,divnom,pitomom,sretnom,pljavom tzv.gradu Lukavcu.

*** Lukavcu ništa nije kako je u drugim gradovima. Samo pekmezite tu. Ako hoćete bolju situaciju onda obavezno odaberite OPET Dževadića i ekipu i sledeći put.