Data saglasnost za rekonstrukciju parka i gradnju dvoetažnih garaža

2 min. za čitanje
Općina Lukavac

Riječ je o mikrolokaciji na kojoj je planirana rekonstrukcija postojeceg parka i parking prostora ispred zgrade Opcine Lukavac sa izgradnjom Centralnog spomen obilježja i dogradnja dva poslovna objekta, te mikrolokacija na kojoj se planira izgradnja dvoetažnih garaža u nizu, investitora AAM Planiranje i izgradnja Lukavac. Fikret Plavšić, pomoćnik nacelnika za urbanizam, prostorno planiranje i investicije je, vijećnicima izložio dosadašnji tok aktivnosti po pitanju izgradnje Spomen obilježja, te njihovog nastavka, istakavši i ostale planirane projekte rekonstrukcije koji se odnose na spomen kosturnicu boraca 1941.- 45. godina.

Izet Beganovic, predsjednik Kluba SDP –a, naglasio je potrebu očuvanja zelenih površina grada, koje ne bi smjela ugroziti izgradnja novih parking prostora, te neophodnost izmiještanja svih spomen bisti poginulih boraca 1941. – 45.g. Na prostor oko JU Centar za kulturu. Kada je riječ o dvoetažnim garažama, prema mišljenju Komisije za saobraćaj i Službe za urbanizam, prostorno planiranje i investicije, koji su izradili prijedlog situacije mikrolokacije, navedenim projektom bi se efikasnije riješio problem smještaja automobila i oslobodio dio trotoara i zelene površine na kojoj se često parkiraju vozila. Prijedlog navedene situacije mikrolokacije predviđa izgradnju dvoetažnih garaža na prostoru između planirane završne izgradnje dionice Titove ulice i pruge Tuzla – Doboj i to 46 garaža u prizemlju i 46 garaža na spratu. Zbog naprijed navedenih razloga, u narednom periodu će se tražiti saglasnost Željeznica FBiH, kako bi se aktivnosti oko realizacije ovog projekta nastavile, istakao je Fikret Plavšić.

Vijecnici su u nastavku sjednice, jednoglasno usvojili i dva akta imovinsko – pravne kategorije, a u okviru Kadrovskih pitanja, za člana UO JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta Lukavac, imenovana je Amra Gazibegović, diplomirani pravnik, do isteka mandata članovima UO ove javne ustanove.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara