fbpx

Dajana Čolić nova v.d. direktora Doma zdravlja Lukavac

0 min. za čitanje

Na sinoć održanoj sjednici Upravnog odbora Doma zdravlja Lukavac po hitnom postupku dužnosti je razriješen dosadašnji v.d. direktora Adnan Aljukić, a na njegovo mjesto postavljena Dr Dajana Čolić.

Uskoro opširnije.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
16 komentara
Subscribe
Notify of
16 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ee
Moraš imat kila ko Bisera Turković da bi biio neka funkcija, moj onaj ti Aljukiću…vidi naše Dajane.
Priča se da će Aljukića sad Delić postavit umjesto Čačkovića…da GA savjetuje oko bušotina…

Ukoliko je Adnan smijenjen od strane Delića zbog neposluha u vezi sa zaspošljavanjem koje je po diktatu trebao vršiti u Domu zdravlja, mogla bi uskoro ozbiljno biti poljuljana većina u OV Lukavac.

Sta rade ovi sd pda i df samo uvaljivanje svojih sluga i uvlakaca fujjjjj fujjjjj i onda kazu sto nam omladina odlazi iz BH pa zato jer samo svoje robove zapisljavaju . Sad ce onoga aljukica da guraju negdje drugo pa cirkus sd i sluge se nastavlja

Deliću, jel znaš da ti se Dr Jarak smije sad jer si mu radio o glavi onda oko onih “zapošljavanja” papak jedan?

Skida *** ko god neradi po njegovom…ko je sljedeci.

Bit ce to potrošenih 8 godina za Lukavac. Za sad samo 8 nadam se.

Nazalost za par godina ovom nakaradnom politikom nece imati kome popravljati zubice.

Eto nek si sa SDA imo, jeste propali svi iz SDA, preko 20 godina vodite drzavu i ovu nasu opcinu i sta ste uradili unazadili nas za 100 godina. Ali bolje se prisutiti dobio si poso radis za 450KM, bravo za vas vi ste jedina politicka opcija hahah.

Mustafa ebel te ko za šta?

Ehaaaaa eto tvoj sd ti napravi da nemozes uci u Lukavac od rupa i promijenice ime Lukavca u Trg Bremena

Mustafa, mislio sam politikom generalno.
Ja svakako ne zivim ovdje. Samo komentarisem koliko su nam sje….djetinjstvo,mladost,starost.
Btw radim za stranu kompaniju.

Pa koliko funkcija ovi stranacki uhljebi mogu da obnasaju … neki uzimaju po desetak hiljada km mjesecno, trpajuci guzice u vise fotelja, dok vecina jedva krpi kraj s krajem .. tako ce I biti sve dok mi kao marionete nijemo posmatramo ovu lakrdiju od vlasti.

Kod gospođice nema sukob interesa ona po mrtvim gazi…OV,MINISTRICA,OV,v.d. direktor.Ko ce znat u kakvoj još komosiji se uhlljebila.

Mart 2020. godine.
Počinje ono što niko do sada nije doživio. Međutim, Tuzlanski kanton je imao sreću u nesreći jer je na čelu Ministarstva zdravstva imao doktoricu Dajanu Čolić. Uprkos nedobronamjernim komentarima, koji nemaju ikakvu argumentaciju, njen rad je ocijenjen najvišim ocjenama, od strane njenih najbližih suradnika pa sve do najviših instanci međunarodnih faktora prisutnih u Bosni i Hercegovini. Kako za vrijeme njenog rada, tako i nakon predaje mandata.

Ono što govori o ljudima je isključivo njihov rad i rezultati koje su ostavili. Dajana Čolić je, u totalnom haosu, uspjela osigurati i zadržati funkcioniranje zdravstvenog sistema koji je opterećen sa 450.000 ljudi. Neko joj to hoće pripisati kao grešku ? Ako može, onda to najbolje govori o njemu samom.

Kao neko ko je uspješan, i to je dokazao, doktorica Dajana Čolić zaslužuje da, i u budućnosti, bude na mjestima koja su isključivo namijenjena za dokazano najbolje. Neka joj je sretno i neka se narod malo “kuči” u glavu i konačno počne donositi zaključke o nekom isključivo na osnovu dokazanog rada, truda i poštenja. Svima će biti mnogo bolje.

Jel ti to ozbiljno?
Haj nek se “kuci” ona u glavu, a i ti s njom zajedno u šta hoćeš, pa objasnite kako je ta vrla ” gospođa ministarka” takvih kvaliteta kako reče uspjela da izmisli radno mjesto i poziciju za sestru rođenu u Opstini Lukavac i da istu zaposli kad nikad nikakvo radno mjesto za ” cvjecara” do tada u Opstini bilo nije…i to bez izrade Elaborata o opravdanosti ulaganja u ljudske resurse…haj “Sudac” ne rise matere ti!

Nije svacije sr….po cesti.
Ako si djeciji stomatolog drzi se toga.