fbpx

Vijeće MZ Turija: “Još uvijek smo bez vode. Projekat nije završen, tlačni vod nije u funkciji” (FOTO)

4 min. za čitanje

Danas smo na adresu naše redakcije dobili sopštenje za javnost od strane Vijeća Mjesne zajednice Turija, a koje se tiče infrastukturnih radova u ovoj Mjesnoj zajednici, ali i saradnje sa opštinskim službama i načelnikom.

Naime, u jednom od medijskih istupa u programu RTV Lukavac, predsjednica MZ Turija, Minela Kišić, kritikovala je odnos opštinske vlasti prema ovoj Mjesnoj zajednici, te naglasila da ključni projekat vodosnabdijevanja Turije još uvijek nije završen i da su svi rokovi za završetak radova probijeni.

Na osnovu te izjave, putem režimske televizije oglasio se pomoćnik načelnika Sead Suljić koji tvrdi suprotno. Demantovao je izjave predsjednice MZ Turija i naglasio da je primopredaja izvršena uz prisustvo predstavnika Mjesne zajednice.

Mještani kažu da su još uvijek bez vode, a tim povodom dobili smo i saopštenje MZ Turija koje u nastavku prenosimo u cjelosti bez dodatnih izmjena i korekcija. Kao dokaz svojim tvrdnjama dostavili su i fotografije zahtjeva i dokumenata upućenih općinskim službama koje možete pogledati u prilogu:

“Povodom demanta od strane pomoćnika općinskog načelnika Seada Suljića na izjave predsjednice MZ Turija,  a vezano za realizaciju projekta izgradnje tlačnog voda-bunara BT-1 rezervoara sa pratećim objektima u MZ Turija, dužnost nam je i obaveza da se ovim putem obratimo saopštenjem za javnost a sve to kako bi se zaštitili interesi mještana MZ Turija od krivih navoda i dovođenje u zabludu stanovnika naše mjesne zajednice.

Naime da krenemo redom,  u mjesnoj zajednici Turija u toku je realizacija projekta izgradnje tlačnog voda- bunar BT-1- rezervoara sa preatećim objektima  vodovoda Turija, Odlukom o izboru najpovoljnijeg ponuđača, broj: 02-05-2549/17 od  08.01.2018.godine,  Općine Lukavac izabrana je firma Š F.- INŽENJERING” d.o.o, Tuzla, za ponuđenu cijenu u vrijednosti od 83.370,19 KM bez PDV-a.

Dana 23.05.2018.godine firma „Š.F. – INŽENJERING“ d.o.o. Tuzla uvedena je u posao po ugovoru broj 02-14-346/18 od 24.01.2018.godine za izgradnju rezervoara i tlačnog voda – Bunar BT-1 u MZ Turija. Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana računajući od dana uvođenja izvođača u posao.

Posao izgradnje tlačnog voda-bunara BT-1-rezervoara sa pratećim objektima još uvijek nije završen rok koji je naprijed navedena firma prekoračila iznosi 12 mjeseci.

Iz obrazaca općine Lukavac za realizaciju ugovor izgradne rezervoara za pitku vodu V 100m3 i tlačnog voda-bunara BT-1, rezervoar sa pratećim objektima, rekonstrukcija objekta pumpne stanice i elektroprojekat u MZ Turija broj: 02-05-2549/17 od 18.10.2018.godine vidljivo je da je naprijed navedeni ugovor realizovan na dan 18.10.2018.godine što svakako nije tačno.

Ovim putem obavještavamo javnost  da naprijed navedeni projekat nije završen, da nije izvršena nikakva primopredaja, te da tlačni vod kao i bunar BT- 1 nisu u funkciji. Mjesna zajednica Turija se u više navrata pismeno obraćala nadležnim općinskim službama kao i načelniku općine Edinu Deliću, da konačno poduzmu mjere iz svoje nadležnosti i dođe do realizacije naprijed navedenog projekta kako bi mještani MZ Turija imali kontinuirano snadbijevanje pitkom vodom, međutim do dana današnjeg nismo dobili odgovor.” – kažu iz Vijeća Mjesne zajednice Turija.”

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Prvo se valja upisati u Onu stranku Njega ili Ga pa onda …

Preko vode do slobode ,SDA ovce za mnom….