fbpx

Velika policijska akcija: Uhapšeno 11 osoba, zaplijenjeno oko 15 kg droge

2 min. za čitanje

Velika policijska akcija od jutros se provodi u Tuzlanskom kantonu, a dosad je zaplijenjeno više od 15 kilograma droge. Uhapšeno je 11 osoba, dok je pet stavljeno pod nadzor policije, potvrđeno je za Klix.ba.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u sklopu operativne akcije “Blu 1”, na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice i Banovića vrše pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na 14 lokacija.

Navedene aktivnosti provode se po nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i pod nadzorom Tužilaštva TK, u saradnji sa Obavještajno – sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine (OSA BiH) i Upravom policije Ministarstvoa unutrašnjih poslova TK (MUPTK).

Kako su naveli iz Uprave policije MUP-a TK, cilj akcije je pronalazak i dokumentovanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava.

“Tokom dosadašnjih pretresa pronađene su i privremeno oduzete materije koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. S obzirom na to da su pretresi još uvijek u toku, za sada je pronađeno oko 15 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu. Također, pronađena je i znatna količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, zatim određene količina oružja, novca i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku”, navela je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Dosad je 11 osoba uhapšeno, dok se njih još pet nalazi pod kontrolom policije. Kapidžić je dodala da se radi o organiziranoj kriminalnoj grupi te da je većina njih od ranije poznata policiji po vršenju krivičnih djela.

Sve uhapšene, ali i osobe koje su pod nadzorom policije žive na području Tuzlanskog kantona.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments