fbpx

Velika akcija policije u Bosanskoj Gradišci, među dilerima uhapšen nastavnik

2 min. za čitanje

Policija u Bosanskoj Gradišci uhapsila je deset osoba u okviru akcije “Galerija”, usmjerene na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkotika, a oduzeti su droga, oružje, novac i provalnički profesionalni alat.

Uhapšeni su: S. L., S. D., M. R., O. Š., D. T., N. J., J. K., A. G., N. Đ. i M. G., svi iz Bosanske Gradiške.

Među uhapšenima su, kako saznaju NezavisneAleksandar Grandić, nastavnik fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi, prevoznik Danijel Todorović, ali i Saša Lipovac, koji je odležao 10 godina zatvora zbog ratnog zločina.

Policija je mjesecima vodila istragu, a osumnjičene terete za prodaju, kao i omogućavanje uživanja droge.

Akciju su sproveli pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, Policijskom upravom Banja Luka i Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Tokom akcije “Galerija” zaplijenjeno je oko 28 grama kokaina i 400 grama spida, kao i tablete ekstazija.

Iz Policijske uprave Bosanska Gradiška, saopćili su da ih terete za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja droge.

Naveli su da su tokom akcije, na osnovu naredbe Okružnog suda u Banjoj Luci, na više lokacija na području Bosanske Gradiške pretresli automobile, kuće i prateće objekte koje koriste osumnjičeni.

“Tom prilikom pronađene su i oduzete materije koje svojim izgledom asociraju na kokain (27,78 g) i spid (400,50 g), određena količina tableta ekstazija i MDMa, kao i skanka, vatreno oružje, provalnički profesionalni alat, određena količina novca, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navode iz PU Bosanska Gradiška.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje.

Podsjetimo, Grandić je u aprilu ove godine hapšen zbog posjedovanja 400 grama spida, marihuane i ekstazija.

Lipovac je 2011. godine pravosnažno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina nad Bošnjacima, a hapšen je i u okviru otkrivanja nezakonitosti u KPZ Foča.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments