Vatrena stihija progutala farmu Milo Selo: Nanesena milionska šteta

6. Maja 2022.
1 min. za čitanje

Na farmi “Milo Selo” na Ozrenu kod Lukavca, danas oko 10 sati, iz još neutvrđenih razloga, buknuo je veliki požar.

Deset vatrogasaca iz TVJ “Lukavac” borilo se sa vatrenom stihijom, a na objektu u vlasniku poduzetnika Izudina Čelikovića nastala je velika šteta, piše Avaz.

U potpunosti je izgorjela centralna farma koza i ovaca. Sve životinje se u vrijeme požara bile na izmuzištu, pa su u stampedu pobjegle s imanja.

Kako su nam rekli radnici, jedan broj stoke je stradao.

Jedan od suvlasnika farme, Mevludin Čeliković, izjavio je da je šteta ogromna, da se uzroci požara ne znaju i da je najvažnije da niko od radnika nije povrijeđen.

Inače, u ovaj poljoprivredni kompleks poduzetnik Čeliković i kompanija IMEL dosada je uložila više od pet miliona KM za otkup stotina dunuma napuštene zemlje, te je sagradio savremene farme s muzilacama na kojima proizvodi visoko-kvalitetno mlijeko i sir.

Osim farme koza i ovaca, Čeliković je u ovom kompleksu razvijao i turizam.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nemoj ziv bio odma teorije zavjere. Mozda radnik sa cigaretom, a slama, drvene stale to moze planuti u minuti. I kakva milionska steta?

Ogromna šteta, nemjerljiva ! Bojim se da nije “slučajno”…

Jel to znas nesto vise od policije? Mozda radnik sa cigaretom…slama, drvene stale sve to plane u minuti. Hajde nemoj bogati odma teorije zavjere.

Stotine dunuma napustene zemlje???????
KOJA napustena zemlja????

u pravu si jovičiću! nije napuštena prije nego je okupirana!
ali ne 90-tih, već u 40-tih: napustili je prvobitni mještani (prezimena Omerčić, Turkić…) kad su došli da pale i protjeruju okupatori-naknadni mještani

Teorija i zavjera su dva suprotna pola. Izmedju je istina. A istina je “zapaljiv” pojam jer često izgori.Znamo dobro da NETKO (i znamo TKO) u Bosni pali istinu da ne bi od nje tragovi ostali.Samo, ni Bosna nije planula “slučajno” i spontano,nego kastile i skontano.
I još nešto : u Milom Selu je izgorio i nečiji dio života,dobra namjera i još bolja želja.
Rodjo,svim srcem i dušom želim da budeš upravu.I imaš pravo da obznaniš javno i slobodno svoje mišljenje. Temelj je to demokracije…