fbpx

Tragedija u Rudniku krečnjaka ”Vijenac”

2 min. za čitanje
Nesreća na Vijencu / Foto: RTV Slon

Kako saznajemo Mevludin Sinanović je obavljao svoje redovne poslove bravara i zadatke u Rudniku krečnjaka ”Vijenac” u Lukavcu.

Prema prvim informacijama, do nesreće u kojoj je izgubio život je najvjerovatnije došlo usljed udara struje, dok je obavljao radove na zamjeni vijaka na reduktoru bagera, kojim se vrši utovar krečnjaka.

Nesreća na Vijencu / Foto: RTV Slon

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a TK, federalni rudarski inspektor i kantonalna tužiteljica Alma Džaferović.

– ”Nakon završenog uviđaja, istražne radnje se nastavljaju, naređeno je da se tijelo preminulog preveze u Komemoativni centar kako bi bila izvršena obdukcija i utvrđen tačan uzrok smrti” – kazala je tužiteljica. Prema njenim izjavama u vrijeme nesreće na licu mjesta je bilo više osoba koje shodno prirodi posla koordinirano obavaljaju ove zadatke.

Nuraga Duranović – federalni rudarski inspektor kaže da će radovi u Rudniku krečnjaka ”Vijenac” u Lukavcu nakon tragedije biti nastavljeni predviđenom dinamikom, a uviđajne radnje nastavljene.

Pomenimo, još da su predstavnici Uprave Rudnika iz Austrije izrazili negodovanje zbog medijskog praćenja navedenog događaja, nakon čega su upozoreni od strane tužiteljice Alme Džaferović, te je novinarima omogućeno vršenje posla i zadataka.

Nesreća na Vijencu / Foto: RTV Slon

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments