fbpx

SIPA će na saslušanje pozvati uposlenika mikrokreditne organizacije iz Lukavca

1 min. za čitanje

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru akcije “Plaza” u svojstvu svjedoka će saslušati i zaposlenika jedne mikrokreditne organizacije u Lukavcu, saznaje Klix.ba.

Pripadnici SIPA-e jučer su na području Lukavca i Tuzle izveli akciju “Plaza” u okviru koje su uz pretrese uhapsili i jednu osobu, a riječ je o 47-godišnjem Murisu Bešlagiću.

On se od ranije nalazi pod istragom Tužilaštva BiH u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija i sumnjiči se da je, u okviru organizovane kriminalne grupe, bio zadužen za unos na područje BiH gotovog novca koji potječe iz kriminalnih aktivnosti i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je ovaj osumnjičeni ilegalno unio najmanje 1,5 miliona eura iz zemalja zapadne Evrope na područje Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi, taj novac je dalje ulagan u privrednom poslovanju u pravnim osobama, odnosno preduzećima čiji su vlasnici drugi pripadnici organizovane grupe.

Kako je potvrđeno iz SIPA-e, u okviru ove akcije poziv za razgovor u svojstvu svjedoka je upućen i zaposleniku jedne mirkokreditne organizacije u Lukavcu.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svi smo mi Mure