fbpx

Šezdesetdevetogodišnjak pokušao samoubistvo nanijevši rane udarcima nožem u predjelu grudi

2 min. za čitanje
Kuća ubijene / Foto: Dnevni Avaz

Negdje iza 13 sati, u selu Poljice na području lukavačke općine, šezdesetdevetogodišnji Asim Pilavdžić zaklao je šezdesetšestogodišnju suprugu Ajku koja je od zadobijenih povreda preminula na licu mjesta, dok je Asim, zbog rana koje je u pokušaju samoubistva nanio sam sebi, prevezen u UKC Tuzla.

Unukov vrisak

Zločin se, kako su nam ispričale komšije Pilavdžića, dogodio u njihovoj porodičnoj kući. Naime, nesretna Ajka Pilavdžić bila je više od deset godina nepokretna i prikovana za postelju, te je ovisila o tuđoj pomoći koju joj je uglavnom pružao njen suprug Asim i djeca koja su živjela neposredno pored porodične kuće svojih roditelja.

– Samo tri četiri minuta ranije razgovarao sam sa sinom ubijene Ajke ovdje ispred moje kuće. Odjednom začuo se Ajkino zapomaganje, ali i vrisak njihovog unuka koji se nalazio u u kući svog djeda i nene…Čuli su se povici «nemoj, nemoj», ali bilo je kasno. Asim je, po svoj prilici, Ajku najprije počeo udarati, potom joj je nož zabio u stomak, a onda i preklao. Pozvali smo hitnu pomoć i policiju, prizor je bio strašan – kaže jedan od komšija Pilavdžića koji nije želio da mu se ime pomene u novinama.

Nož u rukama

Prema pričanju komšija, po dolasku u kuću Pilavdžića policija je zatekla Asima kako sjedi i drži nož u rukama. U trenutku kad je ugledao policiju nožem je udario sebe u grudi, nakon čega je prevezen u UKC Tuzla.

Kako nam je kazala portparol UKC-a Tuzla Amra Odobašić, povrijeđeni Asim Pilavdžić smješten je na Kliniku za hirurgiju i van životne je opasnosti.

Naređena obdukcija

– O motivima ubistva za sada nemamo nikakve informacije. Naređena je obdukcija ubijene A.P., dok je osoba koja se sumnjiči za ovaj zločin prevezena na UKC radi ukazivanja ljekarske pomoći. Više detalja znat će se narednih dana – kazala nam je kratko tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva Tuzla Alma Džaferović koja je vršila uviđaj na licu mjesta.

(SodaLIVE.ba/Dnevni Avaz)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments