fbpx

Roditelji zabrinuti za sigurnost djece: Pokušaj otmice u Orahovici

2 min. za čitanje

Na društvenim mrežama pojavila se šokantna priča o navodnim pokušajima otmice djece u nekoliko sela gračaničke općine. Paniku među roditeljima naročito je izazvala uznemirujuća vijest jednog lokalnog portala pod nazivom “Pažnja, pažnja”. Upozoreni su svi roditelji gračaničkog naselja Orahovica Gornja da paze na svoju djecu, jer se, navodno, dogodio pokušaj otmice dvojice dječaka.

Zabilježen incident

Tragom ove informacije, obratili smo se načelniku Policijske uprave Gračanica Safetu Ibrahimoviću. On je demantirao da su se u nekoliko sela gračaničke općine dogodili pokušaji otmice djece, ali je dodao da je ipak zabilježen jedan incident.- Prije nekoliko dana, na autobuskom stajalištu magistralnog puta Tuzla – Doboj u naselju Stjepan-Polje, dok je učenica drugog razreda srednje škole čekala autobus, zaustavilo se vozilo, iz kojeg je izašao muškarac. On je učenicu uhvatio za ruke i pitao je: “Hoćeš li se udati za mene?” Učenica se istrgnula, a on je pobjegao. Radimo na tom slučaju – kazao je Ibrahimović.

Uspjeli pobjeći

Nakon ovog slučaja u Stjepan-Polju, navodno su se slični događaji odigrali i u Lohinji, Pribavi te posljednji u Orahovici Gornjoj, gdje se, navodno, dogodila otmica dvojice dječaka. Oni su krenuli na trening, a nakon toga ih je pratio bijeli kombi. Djeca su se sklonila kod jedne divlje deponije, a iz vozila je izašao muškarac i krenuo prema njima. Dječaci su pobjegli, a kombi je odjurio prema Srebreniku.No, ovi slučajevi nisu prijavljeni, izjavio je načelnik Ibrahimović, a istu informaciju potvrdio nam je i Izudin Šarić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments