Razbojništvo nad starcem u Lukavcu

1 min. za čitanje

razbojnikU toku noći sa 08./09.12.2009. godine u Lukavcu u naselju Rosulje, izvršeno je razbojništvo nad U.S., rođen 1929. godine, koji je tom prilikom, nakon otvaranja vrata svoje porodične kuće fizički napadnut, uz prijetnju vatrenim oružjem, od strane nepoznate maskirane osobe.

Maskirana osoba je otuđila oko 50 KM, te se udaljila u nepoznatom pravcu. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici OKP PU Lukavac, koji rade na dokumentovanju navedenog događaja.

Pitamo vas, da li Lukavac postaje nesiguran grad?

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Prosla su vremena , dok je lukavac bio fin gradic…

svakako vec je to odavno pa sta s tim
kad se vrati gumenjara (gara) pa opleti po ledzima za sve sto mili-cajac vidi mozda nesto i bude ovako nista
gara je bila jedina demokratija

Ali tada su i mili-cajci bili kulturni ljudi za razliku od ovih danasnjih..Ne branite ih pricama kao male su im plate pa su zato korumpirani..Policija je jezgro kriminala u BIH.Od tapkarosa do glavnokomandujucih..Cast izuzecima..Evo konkretno u Lukavcu se zna da najveci problemi poticu od okolnih kafanchuga ***..Kad su nesto poduzeli pitam ja vas?Nisu nikad nista i to svi znamo.Pito bi te ja Zizo da ti sin dodje nasaran od te gare radi neke djecacke tuce a vamo se po gradu kurce ikojekakvi mangupi i pucaju,otimaju,prodaju gudru,ubijaju a za njih nigdje nema te tvoje GARE..Zakon se kompletan mora poostriti ali za sve isto..Onda ce moci i bez GARE a i bez razbojnistva..Ovako ne moze bez samonaoruzavanja..Lukavac i BIH su odavno divlji zapad htjeli mi to priznati ili ne..

Smirite se, sve je pod kontrolom. Nasa policija radi punom parom da suzbije kriminal. A ovaj starac je popio 50 KM pa izmislio razbojnistvo da bi opravdo trosak kod zene. Ovakve stvari se ne mogu desit u Lukavcu. Uvjeravam vas.

pa naravno da nije sigurno..

adbanner