Rasvijetljena 2 krivična djela krađe; Sinoć dvije nove teške krađe

2 min. za čitanje
Ilustracija
Ilustracija

U Puračiću, koji je u narodu prozvan i rajom za kriminal, do sada je zabilježeno najviše krivičnih dijela sa najmanje razriješenih slučajeva.

U toku noći u Puračiću su nepoznata lica provalila u porodičnu kuću vlasnika E.J. i vlasniku nanijeli štetu u vrijednosti između 4.000 – 5.000 KM. U Modracu je također izvršena provala u porodičnu kuću, i tom prilikom je otuđeno zlatni nakit, TV prijemnik i mobilni telefoni.

Uviđaj su obavili pripadnici PU Lukavac.

—————-

Da nije sve i tako crno, javljeno je iz PU Lukavac gdje su službenici OKP PU Lukavac radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela “Teške krađe” počinjenih tokom mjeseca februara 2012.godine nad firmom sekundarnih sirovina “Depo” u Lukavcu, došli do operativnih saznanja koja su ukazivala da se u vezu s učinjenjem navedenih krivičnih djela može dovesti E.K., rođen 1990.godine iz Lukavca.

Dana, 08.2.2012.godine E.K. je priveden u prostorije PU Lukavac radi kriminalističke obrade, tokom koje je službenicima policije priznao učinjenja dva krivična djela “Teške krađe” nad navedenom firmom, u vremenskom periodu od 03. do 06.02.2012.godine, kojom prilikom je s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi iz iste otuđio 1 laptop, 1 adapter, 1 eksterni modem, 1 bežični telefon i dr.

Prilikom krim. obrade E.K. je službenicima policije predao navedene otuđene predmete, dok će protiv istog nakon kompletiranja događaja Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Joj kakav je to bezobrazluk uzmi lopatu u ruke pa zaradi a nije da krades teba ga odmah u zatvor.Pa nek vidi gdje je bolje…

Ma ti se salis Sala.

U redakciju Lukavačkog info portala | SodaLIVE.ba prijavljene su dvije teške krađe …..

od kada se kradje prijavljuju informativnim portalima?U interesu istrage mnoge kradje ili drugi prekrsaji ne idu odmah u javnost?Puno uspjeha na rasvjetljavanju kriminalnih djela zelim portali sodalive!

adbanner