fbpx

Pretresi u Lukavcu: Oduzeti puškomitraljezi, municija, droga…

1 min. za čitanje

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su u okviru redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije, tokom 23. i 24.10.2023.godine, a postupajući po naredbama nadležnih sudova i pod nadzorom tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, izvršili pretresanje i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona (Živinice, Kladanj, Lukavac, Gračanica i Banovići).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: puškomitraljez M 53 kalibra 7,9 mm sa pripadajućim redenikom i 135 komada municije, 4 pakovanja različite veličine sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga, 1 tzv. „joint“ sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više lica.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments