fbpx

Pretresi u Lukavcu: Oduzeta droga

1 min. za čitanje

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga/SKP/Uprave policije MUP-a TK-a su, u vremenskom periodu od 24.9. do 27.9.2020.godine, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretres pet lica u Tuzli (D.Š., rođen 1997.godine, E.H., rođen 1994.godine, K.M., rođen 1996.godine, K.S., rođen 2000.godine i F.D., rođen 1992.godine, svi iz Tuzle) i jednog lica u Lukavcu (E.B., rođen 1998.godine iz Gračanice).

Tom prilikom su pronađena: dva pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed”, sedam pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”, četiri tablete roze boje koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu i digitalnu vagu.

O događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere su poduzeli policijski službenici navedenog Odsjeka, dok su pronađene materije privremeno oduzete radi vještačenja.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ovo vijest, par kesica kanabisa i nekoliko tableta,
je li mi za to plaćamo policiju

face.jpg

Placamo ih i da se selame sa gazdama praona,servisa,slasticarni,autootpada….