fbpx

Preminuo Muhamed Terzić Hamo

1 min. za čitanje

Muhamed Terzić Hamo preminuo je u svojoj 57-oj godini života, nakon kraće bolesti.

Muhamed Terzić rođen je 19.07.1953. godine u Gračanici, a osnovnu i srednju školu završio je u Lukavcu. U Sarajevu 1983. godine završava i Višu upravnu školu. U Općini Lukavac počeo je raditi 14.03.1984. godine, prvo u Sekretarijatu narodne odbrane, a zatim i na nizu drugih poslova. Prerana smrt ga je našla na poslovima Šefa Odsjeka za poslove prijemne kancelarije i pisarnice, odnosno Šalter sale.

Muhamed Terzić Hamo, čovjek vedra duha i neizmjernog pozitivizma, zauvijek će nedostajati svima u Općini Lukavac, a posebno onima sa kojima je najviše sarađivao, radnicima Šalter sale i drugim dugogodišnjim prijateljima i saradnicima. Posljednji ispraćaj dragog prijatelja održan je u nedelju, 2. maja, ispred kuće žalosti u Poštanskoj ulici u Lukavcu, uz prisusutvo mnogobrojne rodbine, prijatelja i poznanika.

Redakcija portala SodaLIVE.ba upućuje najiskrenije saučešće porodici prerano preminulog Muhameda, supruzi Medihi i sinu Mirzi, kao i ostaloj rodbini i prijateljima.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dragi moj prijatelj Hamo je otisao, ali ce , bar u mom sjecanju i srcu, ostati njegov nevjerovatni smisao za humor, verdrina i lakoca sa kojima je prilazio svemu u svom zivotu.
Seret i saljivdzija kakav je uvijek i bio, bice dvije rijeco koje najbolje opisuju mog skolskog druga,
partnera u DTV “Partizan”, drugara u omladinskim brigadama, prijatelja sa korza ….

Porodici saljem iskreno saucesce.
Nedeljko
 

Iskreno saucesce

Dragoj Medihi i Mirzi, najdublji izrazi saucesca .

Iskreno saucesce porodici…

Najblizima iskreno saucesce…

Hamo, dobar si covjek bio. Porodici, najiskrenije saucesce.

Mediha i Mirza,

Sretni ste što ste ga imali pa će vaša bol time biti veća sad kad ga više nema. Na gubitku smo svi: i njegova porodica i kolege i stranke koje su uvijek nailazile na njegove šaljive komentare i doskočice i onda kada su svi bili nervozni i ljuti. Dobro je rekao imam na njegovoj dženazi: Hamo je bio sinonim općine. Ja sam izgubila dobrog prijatelja, kolegu.
Rahmet mu duši a njegovoj porodici najiskrenije saučešće.

Porodici izražavam iskreno saučešće.

Mediha i Mirza primite moje najiskrenije saucesce povodom povodom gubitka naseg dragog Hame.Neka mu je vjecna slava i hvala

Nase saucese Haminoj familiji. Bio je medju prvim mojim kolegama u urbanizmu. Ostaje mi u sjecanju Hamina cuvena izjava: “popih kafu u neznanju” . Vrlo ga cesto citiramo sa tom uzrekom i dan danas. Steta da nas tako rano napusti.
Dragan i Djana Micanovic
Växjö, Sweden

Duboko nas je potresla vijest da je umro “Nas Hamo”. Posebno mene koja sam godinama dijelila kancelariju s njim i odusevljavala se njegovim humorom i cijenila ga kao velikog covjeka i prijatelja. Mislila sam da je on, koji je uvijek svakom problemu prilazio s vedre i saljive strane, besmrtan. Iako ne zivim vec mnogo godina u Lukavcu cesto sam ga spominjala u drustvu i citirala njegove sale u pojedinim situacijama. Bio je iskren prijatelj i mogao si se uvijek pouzdati u njega, kao u clana familije. I zbog toga smo ja i ostale koje smo radile s njim: Tidza, Dzevida, Munevera i Mirsada, imale obicaj za njega reci: “Nas Hamo”, jer smo ga i prihvatile tako, kao naseg i veoma dragog prijatelja. Svima ce nam puno nedostajati. Nase iskreno saucesce njegovim najmilijima supruzi Medihi i sinu Mirzi. Mnogima ce Hamo ostati u lijepoj uspomeni. Mirjana i Edo, Melbourne, Australija