fbpx

Pala kriminalna grupa iz Lukavca koja se bavila iznudama i prijetnjama

2 min. za čitanje

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, provode operativnu akciju kodnog naziva “Live” na području TK.

Akcija se realizuje u vezi s dokumentovanjem osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Iznuda” i “Ugrožavanje sigurnosti”.Prilikom realizacije operativne akcije, službenici Kantonalnog poreskog ureda Tuzla, poduzeli su aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na određene objekte, a koji su u vlasništvu osumnjičenih.U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Tuzli, uhapšene su tri osobe inicijala R. J., S. M. i A. H., dok je za dvije osobe Dž. M. i P. J. raspisana operativna potjernica.

Postupajući po naredbi nadležnog suda, vrše se pretresi objekata na pet lokacija na području Lukavca i Tuzle, koje koriste osumnjičeni, a do sada je pronađeno i oduzeto vatreno oružje, automatska puška i pištolj koji su korišteni za prijetnje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, dokumentacija, skupocjeno vozilo i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Naime, osumnjičeni su od kraja 2022. godine, poduzimali aktivnosti na iznuđivanju određenih suma novca, te upućivali ozbiljne prijetnje po život i tijelo prema osobama F. F., Š. S. i A. F., kao i članovima njihovih porodica.

Osumnjičeni su od ranije poznati policijskim i pravosudnim institucijma po vršenju različitih vrsta krivičnih djela, kako na području Bosne i Hercegovine, tako i na području zemalja Evropske unije, od čega su stekli veliku materijalnu korist, kao i nekretnine na području Tuzlanskog kantona, te su u više navrata pravosnažno osuđeni, a pojedini su bili i na izdržavanju zatvorske kazne.

Navedene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će u zakonskom roku biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Značajnu podršku prilikom ovih aktivnosti pružaju policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovo se desi kada ne platis parking u Lukavcu.

PAcovi s LIma u žitu
PALI

Romale romali