fbpx

Nova hapšenja u GIKIL-u

1 min. za čitanje

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jutros su uhapsili saradnike Pramoda Mittala koji je optužen za višemilionski kriminal u Global Ispat Koksnoj Industriji Lukavac (GIKIL).

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Federalna uprava policije vrši pretrese na području općina Ljubuški, Posušje, Mostar i Lukavac, a u akciji su dosad uhapšeni Ivan Vukšić, Mato Pavković i Ivan Bunoza članovi Nadzornog odbora GIKIL-a čiji je rad zabranio Općinski sud u Tuzli.

Federalna uprava policije trenutno vrši pretrese i u prostorijama GIKIL-a, gdje bi moglo uslijediti još nekoliko hapšenja.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Neko ih je dobro pepoznao..sve sami kriminalci.. Oni su svoju svu rodbinu zaposlili preko indijaca i kadrovske ,zene, bracu, sestre, djecu , stetne ugovore pravili koji i danas neki vaze, auta na poklon dobili, stanove od KHK dobili besplatno a pijani na posao dolazili,a drugima izvidjaci radova kupovali stanove i vikendice, nekima radnici ograde i kuce pokrivali, gubitke na proizvodu i do 4,5 miliona pravili….i danas su oni cujem ponovo glavni. Hapsiti i nase kao i indijce ako cemo pravo i posteno.

F.M, E.M, Z.A, Z.F, E.D, A.B, S.D, su sledeci.