fbpx

Nermin Bandić osuđen na deset mjeseci zatvora

1 min. za čitanje
Foto: Ermin Čeliković/SodaLIVE.ba

Općinski sud u Lukavcu je nepravosnažno osudio Nermina Bandića, bivšeg komandira Policijske stanice i načelnika Policijske uprave Lukavac na deset mjeseci zatvora zbog krivičnog djela odavanje službene tajne u sticaju sa krivotvorenjem službene isprave, javlja Federalna TV.

Bandiću su, nepravosnažnom presudom, izrečene tri godine zabrane obavljanja policijskih poslova u bilo kojoj policijskoj agenciji u našoj zemlji.

Podsjećamo, Bandiću je optužnicom Tužilaštva Tuzlanskog kantona stavljeno na teret da je tajne službene podatke iz dokaznog materijala prenosio kriminalno aktivnoj osobi protiv koje se vodi istraga te da je s njom imao desetine privatnih kontakata. Bandić je odmah nakon potvrđivanja optužnice suspendovan.

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Samo mu prezime sve govori. Poslije tri mjeseca dobrog vladanja ode Banda u Frankfurt da bude sef obezbjedenja na aerodromu. A jeste mu naskodili.

Tesko buraz…. Prije ce on sa Kalajom svojm dobrim prijateljom u Zenici na kahvu….Da plati zatvor 10mj x 100km dan.. NEMA….30000. Ulozio u stanove zadnji euro..a zao prodavat investicije zaradjene na stop tablici.. Dao ucesce.. Saobracajci otplacivali rate….. Naviko cojk… More mu se…. Pardon… Moglo mu se…. A sad tako prema njemu svi…. Ne razumije zasto….Neduzan.. Jadnik…. Trebalo bi jednu humanitarnu za njeg…. PORUKA ZA BANDICA…. NEDOSTAJES NAM….KO KORONA VIRUS
??????????.

3 godine zabrane…e jesmo drzava

Osude oni buraniju i siću a političari odaju sve tajne a zaštićeni kao medvjedi i niko im ništa ne može a narod ih izabrao da im budu na usluzi a oni njih svoj narod pod noge kao robove a kad šta treba odgovarati bude ona narodna pojeo vuk magarca. To je samo zato što smo Lukavčani a tako je i Salihović Goran nadrljao zbog siće a u vrhu se milioni vrte i niko ništa

Mujo ne rise ebo te ***, supak nevidjeni od kad zna za sebe

Mislis analni otvor

Ima njih još u stanici policije u lukavcu što bi trebali za bandicem biti suspendovani. Otom potom. Nadoci će .

Sta ga branis Mujo on jest bio sitna riba al se kurcio. Malo je on dobio klosar.