fbpx

Nema novca za lijekove, a od 10. marta neće imati gdje spavati

2 min. za čitanje

Tridesetpetogodišnji Mirnes Kuduzović iz Lukavca, koji boluje od Kronove bolesti, nema novca za lijekove i svu potrebnu higijenu koju ova bolest zahtijeva, a od 10. marta neće imati gdje živjeti.

Kuduzoviću je 2006. otkrivena Kronova bolest koja je potvrđena PHD nalazom i enterocutanim fistulama koje se često inficiraju. Već je imao nekoliko operacije, a fistule se u posljednje vrijeme sve češće pojavljuju i prave zdravstvene probleme, zbog kojih Mirnes mora posjećivati UKC Tuzla svakih 3-6 dana, a što iziskuje finansijske troškove.

Da bi povratio snagu, mora mirovati i svakodnevno konzumirati visokoproteinsku hranu. Međutim, Mirnes nema ni osnovne uvjete za život, a kamoli, kako kaže, da pazi na prehranu koja bi doprinijela bržem oporavku.

Jedino što imam je zdravstveno osiguranje s biroa, jer sam završio Mješovitu srednju mašinsku školu. Nemam nikakva primanja. Roditelji su me ostavili kada sam se rodio i nikada se više nisu pojavili. Od tada razdvojeno žive negdje u inozemstvu. Nena me je othranila, a poslije njene smrti pazila me je tetka. Kasnije sam se sam snalazio, a pomagali su mi i sugrađani – otkriva nam Kuduzović.

Dom u kojem trenutno živi morat će napustiti 10. marta, a on nema gdje da ide.

Kako pomoći

Svi oni koji bi na bilo koji način željeli pomoći Mirnesu Kuduzoviću mogu se javiti na broj telefona 060 307 00 07

Bankovni račun:

Raiffeisen Bank
Mirnes Kuduzović
1613000075983744

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments