fbpx

Napustio nas je Vaso Gospavić

1 min. za čitanje

Danas nas je u 65-oj godini života napustio Vaso Gospavić.

Gospavić je 1976. godine završio Pravni fakultet, a već 1981. godine postavljen za sudiju u Opštinskom sudu Lukavac.

U svojoj bogatoj karijeri obavljao je poslove predsjednika Općinskog suda u Lukavcu i Tuzli, a obavljao je i posao predsjednika plivačkog kluba Galeb. Bio učesnik ORA 1978. i 1980. godine.

Penzionisao se 2015. godine na svoju inicijativu, gotovo 10 godina prije nego što bi ex lege na to bio obavezan.

Sahrana će biti obavljena u ponedjeljak, 9. Marta 2020. godine u 14 sati na Gradskom groblju u Lukavcu, a tijelo će biti izloženo ispred kapele u 13:30 sati.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pravna, advokatska i najvažnije, ljudska veličina. Počivaj u miru, ljudino. Iskreno saučešće porodici od čovjeka, koji je imao tu privilegiju da s Vasom ponekad popriča o običnim životnim stvarima.

Na pocetku da kazem da VASU,poznajem,i njegove,od onog dana kad su se doselili,u Lukavac.Kao djeca smo se igrali -kemala-zmire-fota-klije-klikera,kupali se ispod jedne cesme-pravili strijele,pracke,i jos svasta sto valja i nevalja.Jedan dan smo pravili ,strijele,ali bez cakije to nebi mogao napraviti,pa smo se ja i on ono djecije posvadjali,pasmo se poceli gurati,ali u tom guranju ,posto sam imao cakiju u ruci,doslo je do uboda u njegov stomak.Tada sam zbog straha,od njegovog tate ,pobjegao u kuccu,isakrijo se ispod kreveta,misleci da cu morati u zatvor,ali to zna moj prijatelj-Vojo Djuranovic,iako se nismo vidjeli sigurno35-40god.Tada se sa nama igrao isto–NAJVECI SUPAK NA SVIJETU-RANKO VUJOSEVIC;KOJI JE imao mene ,i moju familiju na spisku za likvidaciju,SAMO ZATO STO NISMO ::::.Ali poslije toga nemilog slucaja ,ja sam se opet igrao sa Vasom,i sve je bili normalno,zato sa zaljenjem ,kazem–PRIJATELJU POCIVAJ U MIRU,I NEK TI JE LAKA ZEMLJA-AMEN.SAUCESCE PORODICI;ISESTRI GALJI.Sada je 13sati,i50 min,znam da ce sada biti ukopan,vidimo se nekad na onomsvijetu,jer smo isto godiste. CARUGA

Neka ti je lahka zemljica,Vaso. Porodici sucut.