fbpx

Napustio nas je direktor, Milorad Đorđević

1 min. za čitanje

U jutarnjim satima u 91. godini preminuo je Milorad Đorđević, istaknuti kulturni i prosvjetni radnik, kao i dugogodišnji direktor OŠ Vjekoslav Tunjić u Lukavcu,

Đorđevića će se mnogi sjećati kao čovjeka koji je ostavio dubok trag u oblasti obrazovanja, odgoja i kulturnog stvaralaštva na području opštine Lukavac.

U OŠ Vjekoslav Tunjić došao je 1955. godine i za to vrijeme predanim radom stekao veliki ugled među učenicima i kolegama.

Još 1957. godine u Lukavcu je pokrenuo đački list “Razvitak” koji je bio jedan od najboljih listova u BiH. Jedan je od osnivača Književnog kluba “Mostovi”, a poseban doprinos dao je u razvoju filmskog amaterizma po čemu je Kino klub “Manaki 8” čiji je on osnivač, bio poznat i jedinstven u zemlji.

Podijeli ovaj članak
18 komentara
Subscribe
Notify of
18 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Učinio si mnogo za kulturu,obrazovanje i učeničke aktivnosti,da ćemo Te se s poštovanjem sjećati,mi Tvoji đaci,kolege i prijatelji.
Neka Ti je vječna slava,poštovani Milorade!
Sinu Brani iskreno saučešće i budi ponosan na svog oca.

Velika hvala!

Hvala Vam najljepse.

Pokoj mu duši,, bio je legenda, gospodin čovjek

A ne kao sada ova direktorica škole, uzela pare od ekskurzije i ne vraća, sramota ko sada vodi školu.

Milorad Đorđević, ljudska i kulturna gromada, Bila je privilegija poznavati ga. Čovjek koji je svoj entuzijazam nesebično širio kako na učenike tako i na svoje radne kolege. Njegova posvećenost i nesebični rad za amatersku filmsku umjetnost su mali Lukavac činili većim. Njegova ljubav za film je “zarazila” mnoge od nas. Mom drugu i dobrom čovjeku koji je taj očev duh naslijedio, Brani Đorđeviću, upućujem iskreno saućešće.

Covjek je bio blagog i finog glasa i vjerujem da je svakom ko je pohadjao OŠ Vjekoslav Tunjić (sadasnja Lukavac grad) ostao u finom sjećanju. I sada u arhivi imam slike sa učiteljicom Nađom Fazlić i direktorom na suprotnoj strani. Iskreno saučešće porodici.

Veliko hvala.

Dragi moji sugrađani, od srca vam se zahvaljujem na lijepim riječima, koje jesu utjeha i podstrijek u pokušaju nositi dobročinstvo moga oca.
Veliko hvala,
Brano

Last edited 3 years ago by brano

Branci, iskreno saucesce od Vanje.

Hvala ti dragi Vanja.

Neka mu je laka zemlja.
Gospodin jedan kroz jedan.

Milorad Đorđević, istinska gromada koja je ljubav prema filmu prenijela na mnoge od nas. Čovjek koji je Lukavac učinio boljim. Mom drugu Brani iskreno saučešće.

The Clash, od srca ti hvala!

Deco, ko je Vas poznavao ni onaj Svet mu neće teško pasti…!

Divan covjek, iskreno sucesce porodici i svim lukavcanima. Ja sam kao klinac vazda furao da je on Titov zamjenik..? Uvjek bi sjedio u famoznom devetom redu prilikom skolskih manifestacija, uvjek nasmijan i dobrocudan. Svo smo ga gotivili, mada bi se smrzli pri pomisli sa cemo “zavrsiti” u njegovoj kancelariji? jer su nas tako plasile uciteljice i nastavnici. Sad nakon 30 i vise godina kontam da je to bio samo mit i da niko nikad nije “zavrsio” kod “dishe”..?? putujte dragi moj direktore, siguran sam da Vas tamo vec ceka neka skola i puno sretnih djaka cije zivote cete oplemeniti bas kao sto ste to uradili mnogim generacijama u lukavcu.

Nezaboravan čovjek,pedagog,umjetnik,rukovodilac i angažovani građanin Lukavca. Bio je svjedok vremena i odrastanja generacija koje će ga pamtiti po stasu,glasu i djelima. Društveni pregalac one poslijeratne generacije velikana koji su u gradsko biće lukavca utkali neizbrisive niti posebnosti mentaliteta, kulture i duha.
Njegovim najbližima sućut,a tebi ,legendo,mir nebeskog beskrajnog prostranstva .

Veliko hvala, Milenko