fbpx

Nakon što je pregažena traktorom: Mini se uspješno oporavlja

1 min. za čitanje

Devet dana je prošlo, otkako je cijela bh. javnost putem društvenih mreža mogla vidjeti kako mještanin gračaničkog naselja Rašljeva, namjerno jureći na lokalnom putu traktorom gazi psa rase „haski“. Monstruzoni snimak obišao je svijet. I dok su osude stizale sa svih strana, veterinari iz JP Veterinarska stanica iz Gračanice, zajedno s veterinarima iz Lukavca, borili su se za život umiljate keruše Mini.

Obavljene su dvije teške operacije na obje zadnje smrskane noge, kičma i unutrašnji organi na svu sreću ostali su nepovrijeđeni. Operativni zahvat obavio je mr. Almir Alić u Veterinarskoj stanici Pet Doc 4U Lukavac, uz asistenciju gračaničkih veteranara dr. Nermana Avdića i dr. Mustafe Hasića.

 – Sve je prošlo u najboljem redu. Teške operacije Mini je podnijela odlično i ona se sada uspješno oporavlja. Ima apetit, jela bi svakog sata i to je najvažnije. Utvrđeno je da je vlasnica kera gospođa iz Orahovice Donje i nakon što se oporavi Mini ide svojoj kući. Sve troškove operativnih zahvata i oporavka, u potpunosti snosi JP Veterinarska stanica Gračanica.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čuj vlasnica iz Orahovice a cuko u Rašljevi?mogao je malo i do Lukavca skoknut,šta će sam lutati?je li koga ugrizao?zašto ga je čovjek pogazio?

Ako si imalo razumijes u pse, znat ces da je haskiji jedan od najmirnijih cukica koji nikad nece zalajat na tebe, a kamoli te ujest
A ovaj monstrum sto ga je pregazio, ocito prezire sve oko sebe, ima problema u zivotu pa svoje zivce lijeci tako sto gazi jednog cukicu koji mirno lezi na putu, koji mu vjerovatno nikad nista zla u zivotu nije napravio al se nasao tu da ovaj monstrum lijeci zivce na njemu i pregazi ga, nadam se da ce dobiti bar 2 mjeseca zatvora pa da se to vise nikad ne ponovi!

Nigdje veze da onakav pas bude pušten da slobodno hoda,jest strašno što ga je pogazio ali možda je i on njega ugrizao ili ne daj bože dijete mu?