fbpx

Muškarac iz Gnojnice teško ranjen tokom lova na Ozrenu, prevezen u UKC Tuzla

1 min. za čitanje

Na lokalitetu Panjika na planini Ozren kod Lukavca, u subotu navečer oko 20.00 sati, teške povrede nanesene lovačkom puškom zadobio je M. B. (43) iz Gnojnice, potvrđeno je za Faktor iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

– Iz Doma zdravlja Lukavac policiji je prijavljeno da je ljekarsku pomoć zatražio M. B. koji je, prema navodima ljekara, zadobio povrede u predjelu leđa i kuka iz vatrenog oružja, odnosno lovačke puške. On je iz Doma zdravlja prevezen na Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje mu je ukazana pomoć, konstatirane teške tjelesne povrede te je zadržan na liječenju – kaže Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Prema preliminarnim rezultatima istrage koju, po nalogu kantonalnog tužioca, provode pripadnici Odjela kriminalističke policije Lukavac do povreda je, prema riječima Adnane Sprečić, došlo usljed nestručnog rukovanja oružjem, odnosno najvjerovatnije se radi o samoranjavanju.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kakav lov postoji u aprilu??? Ni jedno lovacko drustvo ne lovi u ovom terminu. Radi se o krivolovu koje je krivicno djelo i imenovanog nakon lijecenja odmah procesuirati. Pusku oduzeti za trajno jer on nije nikakav lovac i kvari ugled pravih lovaca

‘kvari ugled pravih lovaca’
zbilja smiješno