fbpx

Mosorovac: Detalji nesreće u kojoj su dvije osobe zadobile teške povrede

2 min. za čitanje

Dana, 21.06.2024.godine oko 21,50 sati na regionalnom putu R-471 u mjestu Mosorovac, grad Lukavac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. “Opel Corsa” kojim je upravljao K.A., rođen 1996.godine nastanjen na području grada Lukavca i pmv. “Škoda” vlasništvo Uprave policije MUP-a TK, kojim je upravljao E.M., rođen 2003.godine, policijski službenik PS Lukavac.

U navedenoj saobraćajnoj nezgodi, vozač E.M. je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane na Kinici za ortopediju JZU UKC-a Tuzla, dok je vozač K.A. zadobio lake tjelesne povrede konstatovane na Klinici za hirurgiju JZU UKC-a Tuzla.

Takođe u navedenoj saobraćajnoj nezgodi, suvozač iz pmv. “Škoda” M.S., rođen 1970.godine, policijski službenik PS Lukavac, je zadobio lake tjelesne povrede, dok je maloljetni saputnik iz pmv. “Opel Corsa” zadobio teške tjelesne povrede konstatovane na Klinici za ortopediju JZU UKC Tuzla gdje je zadržan na daljem liječenju.

O saobraćajnoj nezgodi je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio vršenjem uviđaja kojeg su izvršili policijski službenici PU Lukavac, uz prisustvo potrebnih ovlaštenih lica.

Izvršenim alkotestiranjem kod vozača K.A. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,77 promila, dok kod E.M. nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Takođe, provjerama je utvrđeno da registarske oznake ne pripadaju pmv. “Opel Corsa”, te da je K.A. upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje vozilima “B” kategorije.

U toku je daljnji rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Posle ovog ne gine mu šalter sala.

Da MUP malo bolje vrsi kontrolu vozila, ne bi oni vozili neregistrovani i bez vozacke.