Mladić i djevojka iz Petrova se raznijeli bombom

2 min. za čitanje

Saša Janković (1988.) i maloljetnica, čiji su inicijali B. S. (1993.) iz Petrova, pronađeni su mrtvi danas nešto poslije jedanaest sati u automobilu marke “Golf 2”, registarskih tablica K 66-T-313.

Njihov auto sa beživotnim tijelima primijetili su lokalni komunalci na sporednom putu kojim su odvozili smeće na obližnju deponiju, smještenu u blizini puta Petrovo – Donja Orahovica.

Policija u Petrovu je o ovom događaju obaviještena u 11.15 sati, nakon čega je obezbijeđeno mjesto tragedije.

Na mjesto događaja stigao je istražni tužilac iz Doboja Goran Đurić, koji nakon uviđaja nije želio dati izjavu za medije.

Nezvanično saznajemo da su dvoje mladih stradali od posljedica aktiviranja ručne zelene bombe “kašikare”, da su u eksploziji zadobili teške tjelesne povrede i da su na licu mjesta ostali mrtvi.

Maloljetna B. S. bila je učenica drugog razreda Srednje ekonomske škole u Petrovu.

U školi kažu da je bila mirna i povučena učenica i da niko nije slutio da se može desiti tragedija kakva se dogodila danas u Petrovu.

Nezvanično saznajemo da su uzrok ove tragedije, koja je uznemirila Petrovo problemi u odnosu dvoje mladih ljudi koji su nedavno prekinuli vezu, u kojoj su bili.

SRNA saznaje da je Saša Janković jutros došao kući maloljetne B. S, ali da joj nije dozvoljen odlazak s njim.

Također nezvanično se saznaje da je nakon toga B. S. izašla iz kuće i odvezla se u nepoznatom pravcu sa Sašom Jankovićem.

Porodica maloljetne B. S. se početkom rata iselila iz Tuzle i doputovala u Petrovo, gdje je sve vrijeme živjela u iznajmljenim porodičnim kućama.

Tijela mladića i djevojke prevezena su u prosekturu Opšte bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju gdje će biti izvršena obdukcija, po naredbi dežurnog tužioca, saopšteno je iz CJB Doboj.

(SodaLIVE.ba/SRNA)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

E moj Boze hocel se vec jednom desiti sta normalno…

zalosno 🙁

nepoznajem osobe licno ali je ovo bolno za roditelje i familiju dva mlada zivota ugasena gdje je ta drzava da da mladim normalan zivot i izlaske u normalnim uvjetima mladi nam iz dana u dan sve vise se ubijaju nemaju pravilnog i kulturnog zivota takva nam okolnost da nemozemo ni o cemu normalnom razmisljati iskreno saucesce roditeljima

Cure čuvajte se momaka sa šubovima u glavi. Hormoni su veoma opasna stvar kod mladih u vrijeme vrbopuca. Ljubav je nešto najljepše što vam se u životu dogadja. Doh osjećate ljubav znači da ste živi. Ali ne dozvolite da ljubav nadvlada razum. Ovo se naročito dogadja kod mladića do 30 godine. Znate ono…. ja je volim i hoću da se ubijem zbog nje… pijem jer je nemogu zaboraviti…sječem vene zbog nje…ubit ću te ako nebudeš samnom… To su vam prvi znaci poremećene osobe. Koliko vam god to možda imponovalo u nekom trenutku ipak dobro razmislite kakva je to osoba. Posesivna ljubav, velika ljubomora i nerazmišljanje dovode do ovakvih situacija.

adbanner