Mensur Hodžić osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo Jasmine Baničević

2 min. za čitanje

hodzicMensur Hodžić iz Lukavca, osuđen je danas pred Kantonalnim sudom u Tuzli na dvanaest godina zatvora, zbog ubistva nevjenčane supruge Jasmine Baničević u septembru prošle godine. Sudsko vijeće, na čelu sa predsjedavajućom Vildanom Helić, osudilo je Mensura Hodžića iz Lukavca na dvanaestogodišnju zatvorsku kaznu.

U kaznu zatvora bit će uračunato i vrijeme od 11. februara ove godine, od kada je Hodžić u pritvoru. Pritvor je produžen danas na dodatnih devet mjeseci. Na osnovu svjedočenja i nalaza vještaka na čelu sa Zdenkom Cihlaržom, Sud je ustanovio da je nasilno preminula Jasmina Baničević umirala danima i u mukama, i to usljed kontinuiranih povreda nastalih udarcima u glavu, na nogama i tzv. ”šutiranjem”. Baničevićeva je zadobila i više krvnih podliva koji su na kraju prouzrokovali smrt. Kako je između ostalog, rečeno danas, optuženi Mensur Hodžić, kriv je što je u periodu od 1. do 8. septembra prošle godine u više navrata ”udarao” Jasminu Baničević, dok su živjeli u Donjem Bistarcu.

Vještaci su ustanovili da su uzrok smrti Baničevićeve udarci u predjelu lobanje, a ne isključuju da su ozljde posljedice traume i da su nastale djelovanjem tupog predmeta. Na taj način je došlo do oštećenja moždanog tkiva.To su potvrdili i svjedoci iz Prozora-Rame, Olova, Banovića. Jedino su majka i zet optuženog pokušali u svojim svjedočenjima ublažiti situaciju. Kako je utvrđeno, objektivnim pregledom tijela, na osnovu nalaza doktora Zdenka Cihlarža, Mensur Hodžić počinio ubistvo na štetu Baničevićeve. Hodžić se cijelo vrijeme služio lažima, ali je, kako je navedeno bio uračunljiv, što je potvrdio i sudski vještak Alija Sutović. Odluka Suda nije konačna, a pravo na žalbu i jedna i druga strana imaju u roku od petnaest dana.

Podsjetimo, Hodžić je, prema navodima optužnice, kontinuirano maltretirao i zlostavljao svoju nevjenčanu suprugu, a kao posljedica toga nastupila je smrt. Optuženi je tvrdio da se radi o prirodnoj smrti, no nakon urađene obdukcije inspektori krim-policije MUP-a TK-a posumnjali su da je riječ o ubistvu što je ovom presudom i potvrđeno.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

nije to lijepo mensaa..pozdravi bracu Bajru,Abdul-Kadira i Mirsada u zenici..

adbanner