fbpx

Lukavački policajci rasvijetlili više krivičnih djela

2 min. za čitanje
PU Lukavac

Postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla, dana 16.02.2011. godine izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata, koje koristi M.M., rođen 1966. godine iz Tuzle, gdje je pronađen veći broj dijelova za putnička motorna vozila “VW – Golf 2”, za koje postoji osnovi sumnje da pripadaju otuđenim pmv. na području općine Lukavac, dok se u vezu s otuđenjem dovode lica:

– M.J., rođen 1982. godine iz Lukavca,

– I.A., rođen 1986. godine iz Lukavca i

– M.M., rođen 1966. godine iz Tuzle.

Nakon izvršenog pretresa, privremeno oduzeti predmeti su pohranjeni u PU Lukavac, gdje je prilikom prepoznavanja, oštećeni V.H. prepoznao određen broj premdeta, koji pripadaju njegovom pmv. “Golf 2”, otuđenom u toku noći 22/23.01.2011. godine.

Službenici policije PU Lukavac su 22. i 23.02.2011. godine, u ulici Bistaračka u Lukavcu i u mjestu Poljice, općina Lukavac, pronašli dva pmv. “Golf 2”, koji su otuđeni u toku noći 21/22.02.2011. godine.

Obavljenim razgovorom sa M.J., isti je službenicima policije priznao:

– otuđenja dva pmv. “Golf 2” (u toku noći 21./22.02.2011. godine), kao i da je ista počinio sa F.T., rođen 1990. godine iz Lukavca, zatim

– otuđenje pmv. “Golf 2” vl. V.H., u toku noći 22/23.01.2011. godine, zajedno sa I.A.,

– otuđenje motocikla “Keeway”, vl. A.K., koje je izvršio sam.

Na navedene okolnosti, obavljen je i razgovor sa F.T., koji je takođe priznao izvršenje navedenih KD teške krađe, kao i izvršenje KD teške krađe nad porodičnom kućom vl. P.T. u naselju Bistarac, općina Lukavac.

M.J. će, uz konsultacije sa kantonalnim tužiocem, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla uz izvještaj za učinjeno krivično djelo teška tjelesna povreda iz člana 172. stav 2. KZ FBiH (počinjenog dana 23.02.2011. nad M.M., rođena 1977. godine iz Lukavca, kojom prilikom je zadobila teške tjelesne povrede), dok će protiv navedenih lica biti dostavljeni izvještaji za učinjena krivična djela Teške krađe iz člana 287. stav 1. nakon kompletiranja potrebne dokumentacije.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
15 komentara
Subscribe
Notify of
15 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

evo krosera nazad,forza keeway…..lopove u tvorza 😀

I ko su doticni lukavacki balavunderi da i mi znamo od koga da cuvamo svoju imovinu kad izađu iz “zatvora”

imena optuznih napisite ne incijale, a ostecenih inijale, nek raja zna ko su ti sto kradu podletice nekom u sake nek i narod udara nije za te zatvor,jest ali nakon batina

KD FM OS PT MJ I TAKO DALJE..

STETA STO KRADU GOLF2 BOLJE DA SU PRESLI NA GOLF4 ILI NEKI DOBAR PASAT, A VI POSTENI NARODE KAO STO SAM I SAM CUVAJ TE SVOJU TESKO ZARADJENU IMOVINU JER JE TO SVE STO IMATE U ZIVOTU,JER ZA NEKOG JE GOLF2 JOS UVIJEK LUKSUZ

PA TI VEDRANE MISLIS DA JE NEKOM I GOLF4 PAO S GRANE PA NEK SE KRADE JEL I TO JE NEKO KRVAVO ZARADIO I NIJE NIKAKAV LUKSUZ U POREDENJU STA SE SVE DANAS VOZI.OVO SU SVE INFORMACIJE ZA JANUAR I FEBRUAR A HOCELI STA BITI ZA JULI PROSLE GODINE ILI JE TO VEC PALO U ZABORAV???

Auto je luksuz.Bez auta se moze zivjeti.Ko god ima auto ima viska para i nema materijalnih problema,pa ga je zato i kupio.Na svijetu zive milijarde naroda koji se danas u 21 vijeku bore za krisku hljeba.Bilo bi zalosno da se pocne hljeb da krade,a lako cemo za auta 😉

E bagremik bas mi te zao ako je za tebe lusuz ono sto je svakodnevna potreba onda blago tebi,znas ima naroda koji nespava do podne i u obavezama je do grla i zena koje se rane zore moraju pobrinut za djecu da bi mogle ici na posao a to je bez auta tesko izvodljivo

Bagremik, ne lupaj, pricas ko vjerski poglavari, po tvom i njihovom i hrana je luksuz, i vazduh je luksuz i tvoj zivot je luksuz jer zauzimas mjesto nekom normalnom ko ne zivi u kamenom dobu ko ti.

e pa ovi *** sto su krali imali su svega i svasta vozali,a sad nemaju nista i voze golfa dvojku i to govno boje,i druze se sa najvecim klosarima i narkomanima kao sto je (***) jer su izgubili sve prijatelje koje su imali.a ovi sto rade u afganistanu makar su posteno stekli sve i zasluzuju da vozaju.
:ovo je iz predhodne strancice komentar za gavrica, mozda nece na njoj procitat pa evo ga i ovdje.

@ Fikro – bravo majstore.

Ako si posjedovanje automobila pocnemo pretstavljati kao luksuz, onda smo na korak od zelje za koricom hljeba. Ja se iskreno nadam da se to nikome od nas nece desiti.

Napisite puna imena tog ljudskog smeca da znamo ko su!!!

cujte sta kaze nas lukavcanin naj veci lopov vedran.takvi nama i kradu…

Na zalost, Bagremik, auto nekima i jeste luksuz ali to ne znaci da se moze proglasiti uopsteno luksuzom na dasnjem vremenu.
Ne treba zaboraviti da nema vise onog predratnog radnickog prevoza (svi znamo kako i zasto je doslo do toga), onda ljudi iz Lukavca i okoline rade u Gracanici, Zivinicama, Tuzli, Srebreniku, … nema vise posla “na vratima” i automobil je za vecinu postao doslovno prijeka potreba.
Da ne govorimo oni koji imaju hronicne bolesnike i tesko oboljele u porodicama koliko je potreban jer se u takvim slucajevima ne moze osloniti niti na javni prevoz niti na sluzbu Hitne Pomoci koja realno niti ima dovoljno sredstava niti osoblja da stigne da na sve pozive pravovremeno odgovori.

dino za tvoje navode samo da znas da vedran hoda gradom cistog obraza meni su u sizju nasli 20auta a ni jedno nije s tk kantona to cime se ja bavim je moja stvar a ja nas narod niti sam diro nit diram,