fbpx

Lukavac: Ženska osoba dane i noći provodi na zelenoj površini u blizini Solvay vile

2 min. za čitanje

Već nekoliko dana ženska osoba inicijala T.S. dane i noći provodi na zelenoj površini u Milerovoj ulici, preko puta Vile. Oovu informaciju dobili smo od strane čitatelja, a odgovore smo potražili u MUP-u TK i Centru za socijalni rad.

Iz MUP TK nisu imali komentar na ovaj slučaj, iako smo bili svjedoci da su na terenu boravili pripadnici PU Lukavac i razgovarali sa nesretnom ženom.

Pored pripadnika PU Lukavac, na terenu su nekoliko puta boravili uposlenici Centra za socijalni rad:

Na osnovu prve anonimne telefonske prijave da u Milerovoj ulici u Lukavcu, na javnoj površini boravi i spava nepoznata ženska osobu, u skladu sa procedurama proslijeđena je prijava nadležnoj Policijskoj upravi. U koordinaciji sa PU Lukavac, službenici Centra za socijalni rad Lukavac su isti dan izašli na lice mjesta. Legitimisanjem osobe utvrđeno je da se radi o osobi inicijala T.S. iz Lukavca. Na terenu su bili prisutni i predstavnici Službe hitne službe Doma zdravlja Lukavac. Sa T.S.je obavljen razgovor od strane stručnih radnika Centra za socijalni rad Lukavac kada joj je ponuđena materijalna i stručna pomoć u okviru naših nadležnosti kao mogućnost eventualnog zbrinjavanja u ustanovu socijalne zaštite. Osoba T.S. je uz zahvalnost odbila sve ponuđene oblike pomoći.

Kako nezvanično saznajemo, nesretna žena ostala je bez smještaja u kojem je boravila i od tada dane i noći provodi na otvorenom.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak