fbpx

Lukavac: Nakon svađe, muškarcu pucao u glavu

1 min. za čitanje

U naselju Koksara kod Lukavca sinoć je ispred objekta u kojem je živio hicem iz pištolja ubijen 35-godišnji Alen Muharemović. Osumnjičeni 33-godišnji Selmin Ibrahimović iz Bokavića kod Lukavca, je ubrzo nakon toga uhapšen, piše Klix.

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović je kazao da je Ibrahimović osumnjičen da je sinoć došao do objekta u kojem je živio Muharemović te nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba, ispalio jedan hitac i nanio Muharemoviću prostrelnu povredu u predjelu glave.

“Nakon toga je otišao u Policijsku upravu Lukavac, prijavio ubistvo i predao oružje, koje će biti predmet vještačenja”, precizirao je Arnautović.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima SKP MUP-a TK i OKP PU Lukavac.

“U toku je kriminalistička obrada nakon čega će osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Tužilaštva”, dodao je Arnautović.

Postupajući tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela, kao i za druga potrebna vještačenje. U toku su i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ubistvo.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ubrzo nakon toga se predao a nije uhapšen, bilo bi to previse za nasu policiju koji samo izlaze na teren da konsultuju slučajeve, nedaj Boze preventivnog djelovanja.

Je li od ranije poznat organima gonjenja? Nije navedeno, a zanima me.

pitaj za selca , i pitaj o peri