Lukavac: Majka nije pronađena, beba će na usvajanje

6. Februara 2014.
2 min. za čitanje

Pripadnici PU Lukavac do danas nisu uspjeli da pronađu majku novorođenčeta.

Teško da će je pronaći jer se radi o tek rođenom djetetu. Beba je smještena u Domu za nezbrinutu djecu, pa će uskoro biti pokrenut postupak usvajanja. Istraga je još uvijek u toku, ukoliko pronađu majku onda ide utvrđivanje da li se radi o mladoj djevojci, siromašnoj ženi ili psihički oboljeloj osobi. Izjavio je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Podsjećamo da su u noći između 22. i 23. januara mladić i djevojka izlazili iz stana mladićeve sestre. Prilikom izlaska iz zgrade primjetili su zamotuljak, pogledali su i utvrdili da se radi o bebi koja nije imala snage da plače.

Od tada se beba nalazi na odjelu pedijatrije UKC Tuzla.

Komšija me ujutro pitao šta se dogodilo jer je vidio policiju i Hitnu. Rekla sam da ne znam, a kasnije mi je komšinica rekla da je pronađena beba. Sin mi je nakon toga rekao kako dvije večeri svjetlo gori u podrumu, ali nije provjeravao. U šoku smo. – Izjavila je Ivkuna Nikić, stanarka zgrade gdje je pronađena beba.

Pretpostavlja se da je žena rodila bebu u podrumu, pregrizla pupčanu vrpcu, zamotala bebu i ostavila je na hladnom podu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments