Lukavac: Grupa za sprečavanje krijumčarenja oduzela vozila i auto dijelove

1 min. za čitanje

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje su u dvije odvojene akcije oduzeli dva putnička motorna vozila i veću količinu auto dijelova ukupne vrijednosti 46.500KM.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju vozila iz Evropske unije, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja, Regionalni centar Tuzla izvršili su provjeru prometa i porijekla robe na područiju opštine Lukavac. Tom prilikom su pronašla 2 putnička motorna vozila i veću količinu dijelova, koji su bili namjenjeni za prodaju. Vrijednost privremeno oduzete robe je 34.000 KM.

Prilikom pojačane kontrole prometa i porijekla robe na GP Rača, službenici UINO su uz pomoć specjalističke opreme donirane putem programa EXBS (optički kabl sa kamerom, bastera i igle za pregled) pronašli su i oduzeli razne dijelove za motorna vozila. Radilo se o 3 seta za ugradnju plina, razni automobilski dijelovi i elektro motori. Vrijednost privremeno oduzete robe je 12.500 KM

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Daj imena da nije S… onaj sto vakta neispusta a izvaro je koga je mogo ,necete vi objavit kad trebate ,kome su oduzeta vozila …objavljujete o glupostima i grafitima krupne ribe nespominjete ,