Lukavac: Borba golfa i trafike, ispaštaju pješaci, djeca, invalidi…

2 min. za čitanje

Već nekoliko mjeseci građani Lukavca, posebno ulice Branilaca Bosne, svjedoci su borbe golfa tj. pojedinca i trafike tj. investitora i Opštine.

Naime, vlasnici lanca kioska “Duhan” nisu u mogućnosti postaviti kiosk na mjesto koje su dobili javnim pozivom raspisanim od Općine Lukavac:

Općina Lukavac provela je javni poziv za dodjelu javnih površina za potrebe postavljanja trafika na nekoliko lokacija u našem gradu. Spor je nastao kada se suprostavio vlasnik poslovnog prostora koji se nalazi u neposrednoj blizini dodijeljene površine, izjavili su za naš portal iz Općine Lukavac.

Vlasnik poslovnog prostora nakon toga počeo je parkirati motorno vozilo na zelenu površinu, ali i nadograđivati improvizovane prepreke sve u cilju da spriječi postavljanje trafike.

Mi posjedujemo naloge i kazne od inspekcije, ali isto tako posjedujemo dozvolu koju je Općina dodijelila za postavljanje spornog kioska u kojoj nije ništa uvršteno što je zakonom propisano kao npr. udaljenosti od trotoara i objekta, ali nema pomoći. Nastavit ću se boriti da ne postave ovaj kiosk do tužbe, jer nemamo drugi način, izjavio je Edin Semić, vlasnik poslovnog prostora koji se nalazi u neposrednoj blizini dodijeljene javne površine.

[totalpoll id=”136240”]

Općina će ovaj problem zakonski riješiti putem inspekcije, ali će nažalost to oduzeti vremena. Ako vlasnik poslovnog prostora misli da je u pravu, pozivamo ga da koristi sve zakonske mehanizme i zatraži svoja prava putem suda, a ne da uzurpira javnu površinu i tako stvara problem svim građanima, dodali su iz Općine Lukavac.

Ko je u pravu saznat ćemo u budućnost, do tada građani će tražiti neke druge pravce jer trotara nemaju, ali ni klupe.

Podijeli ovaj članak
7 komentara