fbpx

Kod vozača iz Lukavca pronađena droga

2 min. za čitanje

Dana 13.06.2024. godine, u 23:30 sati, tokom redovne kontrole u Tuzli, policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona otkrili su značajnu količinu opojnih droga u automobilu marke “VW Golf”.

Vozilom je upravljao E.M. (1993) iz Lukavca. Pregledom lica, policijski službenici pronašli su jednu PVC vrećicu sa bijelom praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Daljom pretragom vozila, u unutrašnjosti je uočen crni ruksak u kojem su pronađeni dodatni predmeti povezani sa izvršenjem krivičnog djela. U ruksaku su otkrivene:

  • Jedna veća PVC vrećica sa zeljastom biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis,
  • Jedna veća PVC vrećica sa bijelom praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu,
  • Tri PVC vrećice sa tabletama koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu,
  • Digitalna vaga sa vidljivim tragovima materija koje asociraju na opojnu drogu.

O navedenom događaju odmah je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. Prema njegovim uputama, policijski službenici Jedinice za saobraćaj, Policijske stanice Centar i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Centar poduzeli su sve potrebne mjere i radnje na dokumentovanju slučaja.

Policijska uprava Tuzlanskog kantona nastavlja sa intenzivnim radom na suzbijanju svih oblika kriminalnih aktivnosti kako bi osigurali sigurnost i mir građana.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovo sve asocira na drogu. I vaga asocira na vagu.