fbpx

Jučer u Lukavcu i Tuzli: Četiri lica lišena slobode

2 min. za čitanje

Jučer su službenici Uprave policije MUP-a TK su, postupajući po naredbi općinskog suda Gradačac izvršili pretrese na više lokacija na području Tuzle i Lukavca, kojom prilikom je slobode lišeno više lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. KZFBIH, Nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. u vezi sa članom 31. KZFBIH, Proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. KZFBIH, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. KZFBIH, Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje  iz člana 358. KZFBIH, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. KZFBIH, Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje iz člana 72. Zakona o oružju i miniciji TK i Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja municije iz člana 73. Zakona o oružju i miniciji TK.

Prilikom pretresa pronađeni su i izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima, javljeno je iz MUP-a TK.

Slobode su lišeni S.G., rođen 1994.godine nastanjen u Tuzli, G.H., rođen 1995. godine iz Lukavca, D.I., rođen 1995. godine iz Tuzle i R.V., rođen 1977.godine iz Tuzle, nad kojima je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, te su u Zakonom predviđenom roku, uz Izvještaj, predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, na dalje postupanje.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments