Izgorio sprat novoizgrađene kuće

23. Jula 2009.
2 min. za čitanje

vatrogasciU požaru koji je jučer buknuo sat i po iza ponoći u kući supružnika Indire Bećirović i Edina Majera u Podrinjskoj ulici u Lukavcu izgorio je cijeli sprat s namještajem, pokućstvom, odjećom i obućom.

Prema prvim procjenama, šteta iznosi oko 100 hiljada KM. Vatrogasci su se s vatrenom stihijom borili dva sata te spriječili širenje vatre na drugi sprat i susjedne objekte.

Vlasnik kuće Edin Majer trenutno je na radu u Njemačkoj i putem telefona je obaviješten o požaru. Supruga Indira Bećirović, saslušana je u PU Lukavac.
– Ovaj požar je podmetnut, za to ima puno dokaza. Mome suprugu u posljednje vrijeme stigao je veliki broj prijetnji putem telefona.

Nekoliko osoba je privedeno i saslušano

Suprug mi je poručio da je spreman dati nagradu od 15 hiljada KM osobi koja policiji dostavi vjerodostojan podatak o piromanu koji je zapalio kuću – kazala nam je Indira Bećirović.
Njen otac Mirsad Bećirović kazao je da su se zet i kćerka u kuću uselili prije tri mjeseca. Nabavili su nove stvari i skućili se, što je, kako je kazao, nekome zasmetalo. Jučer tokom dana policija je osiguravala mjesto požara dok su vještaci i inspektori pregledali svaki detalj koji bi mogao uputiti istražitelje na mogućeg počinioca ovog krivičnog djela

(Avaz)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Mora da je “miran” taj

U avazu jos pisao da ga je non stop neko zvao, prijetio i da je navodno davao nagradu 15000 KM ko mu otkrije ime te osobe… Tako da ako ima 15000 da tako baci, ima i da pokrije stetu :))

Oj vidi sve pise, jesam ja budala 😀

E moj Amere znaci svako ko ima imalo para treba mu popalit imovinu “tj.ima i da namiri” 🙂