fbpx

Dženaza i posljednji ispraćaj Jasminu Hankiću danas u 15:00 ispred kuće žalosti u Lukavcu

3 min. za čitanje

In memoriam – Jasmin Hankić (1975-2019)

Dana 25.09.2019, iznenadnom i preranom smrću, na neko bolje mjesto, preselio je član našeg kluba, naš Jasmin Hankić zvani Jasko, naš sugrađanin, sportista, vojnik i prije svega veliki čovjek. Njegov odlazak je nenadoknadiv gubitak za porodicu, kolege i prijatelje, lukavački sport, Ski Klub Lukavac, Oružane snage BiH i za sve one koji su ga poznavali.

Dao je veliki doprinos u odbrani naše Općine, kada je kao maloljetni mladić, ispalio prvu “Zolju” kada su neprijatelji u maju 1992 godine krenuli na Dobošnicu, i tako zaustavljeni u tom prvom napadu na početku tog nesretnog rata. Zbog svoje skromnosti i jednostavnosti tom događaju nije pridavao veliki značaj. Bio je jednostavno oficir i džentlmen.

Veliku ljubav i strast gajio je prema skijanju i sportskom penjanju, pa je tako kao trener i ski-instruktor bio jedan od osnivača skijaškog sporta u Lukavcu te neizostavni član Ski Kluba Lukavac. Stotine lukavačke djece su prosle kroz “ruke” trenera Jaska, a on je na taj način ostavio neizbrisiv trag u životima mnogih generacija. Krasile su ga jednostavnost i skromnost, a zbog svog “posebnog” pristupa djeci bio je istinski pedagog, koji je jednostavno pričao njihov, “dječiji” jezik, a djeca su ga itekako dobro razumjela. Njegova “pedagogija” se ne uči u knjigama, takav se rodiš i ako prodješ strogi dječiji kriterij i ako ta ista djeca kažu da si najbolji, onda znaš da zaista vrijediš, a upravo takav je bio trener Jasko.

Skroman, tih, miran, nenametljiv a istovremeno prisutan, glasan i uočljiv, Jasmin ce ostati da živi među nama, jer to mu dugujemo, i mi i ovaj grad.

Prerano i nepravedno se ugasila jedna plemenita ljudska duša. Svi skupa cemo ostati uskraćeni za njegovu dobrotu, ljudskost, humanost, iskrenost i optimizam. Svima će nam jako nedostajati.

Iza Jasmina su ostale supruga Nermina i dvije zlatne kćerke, Elma i Azra koje će nastaviti putevima kojima je išao Jasmin, Jasko ili Hankara, zavisno kako su ga zvali, a to su putevi čestitosti i ljudskosti kakav je i sam bio.

Neka mu je vječni Rahmet i lahka zemlja bosanska!

Dženaza i poslijednji ispraćaj će se obaviti u petak 27.09.2019 godine u 15,00 h ispred kuće žalosti u Lukavcu.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Basumsagolsun porodici Hankic