fbpx

Dvije osobe iz Lukavca smrtno stradale u Mostaru, troje povrijeđeno

1 min. za čitanje

Dvoje mrtvih i troje povrijeđenih epilog su teške saobraćajne nesreće koja se jutros oko šest sati desila na magistralnom putu M-17, kod mostarskog naselja Opine.

Kako je za Klix.ba kazala dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona došlo je do sudara putničkog i teretnog motornog vozila. 

“Smrtno stradali su muškarac inicijala M.M. (1963.), koji je upravljao vozilom Golf 4 te ženska osoba A.M. (1972.), oboje iz Lukavca. U vozilu su putovale još dvije osobe, teže povrijeđena M.M (1966.) i S.M. (1970.) s još uvijek neutvrđenim stepenom povreda”, kazala je tužiteljica. 

Povrijeđen je i vozač kamiona M.B. (1977.) iz Mostara. 

“Putničko vozilo Golf dolazilo je iz pravca Sarajeva i očito je da je ono prešlo na suprotnu saobraćajnu traku. Ne znamo da li je zaspao vozač i šta se zaista desilo. Naredila sam dalja vještačenja i obdukciju”, dodala je. 

Spekulira se o rodbinskoj povezanosti preminulih, ali ona još uvijek nije tačno utvrđena. Po pronađenim predmetima u vozilu može se zaključiti da su putovali na odmor. 

Saobraćaj ovim putnim pravcem bio je blokiran više od tri sata, a preusmjeravan je preko naselja Tekija pa se nisu stvarale veće gužve.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments