fbpx

Centar za Kulturu Lukavac organizuje jednodnevne radionice za djecu

3 min. za čitanje

S ciljem da lukavački mališani što kvalitetnije provedu dio ljetnog raspusta, Centar za Kulturu Lukavac će, u okviru regionalne manifestacije „Ljeto u Lukavcu 2022“, organizovati jednodnevne radionice za djecu uzrasta od 10 do 16 godina.

Kroz pomenutu manifestaciju je,  20. augusta 2022. godine, u dvorištu Vile Solvay, planirano organizovanje Porodičnog dana koji će obuhvatiti  Radionicu arheoloških iskopina i Likovnu koloniju.  

Radionica će biti edukativno – kreativnog karaktera, tokom koje će djeca upoznati  osnove arheologije, uključujući prahistorijsku i historijsku, a sve kroz svjetske i regionalne primjere u ovoj oblasti.

Ovu zanimljivu radionicu će voditi magistrantica arheologije Majda Šutić.
Prijaviti se mogu djeca uzrasta  od 10 do 16 godina.

Broj mjesta je ograničen na 20 učesnika.

Kada je riječ o likovnoj koloniji, svi učesnici će se, u prekrasnom ambijentu dvorišta Vile Solvay,  moći kreativno izražavati kroz crteže (ugljen, olovka, tuš) i slike (akril, akvarel) najljepših dijelova našeg grada, s ciljem očuvanja kulturne baštine ovih prostora.

Likovnu koloniju će voditi akademska slikarka Indira Jaranović.

Prijaviti se mogu djeca uzrasta od 10 do 16 godina a broj mjesta ograničen je na 30 učesnika.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem podataka djeteta (ime, prezime, godište) i kontakt telefona na mail prijava@czklukavac.ba, fb stranicu Centar za kulturu Lukavac  ili pozivom na broj 035/554 – 440 u vremenu od 07:00 do 15:30 sati, do 19. augusta 2022. godine.

Učešće u radionicama je besplatno.

Tokom ovog kreativnog  dana bit će aktivan i ART MARKET u organizaciji ART Centra Lukavac.
Svi posjetioci će moći obići štandove sa slikama, crtežima, ručno oslikanim majicama i ostalim unikatnim predmetima iz kreativnih radionica akademskih slikara našeg grada.

Štandovi će za posjete biti otvoreni tokom cijelog porodičnog dana od 10 do 22 sata.

Za kraj Porodičnog dana predviđena je projekcija filmova kroz Ljetno kino. Početak prikazivanja filma za djecu planiran je u 20 sati a za starije u 22 sata.

Svi predviđeni sadržaji su besplatni, stoga organizatori pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže i na zabavan način obilježe ovogodišnje Ljeto u Lukavcu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments