fbpx

Na mostu dobio, na Ćupriji ubio

2 min. za čitanje
Ilustracija

E da bi je začepili, oni su iz nepoznatih, ili prije dobro poznatih razloga za to angažovali firmu od tri čovjeka i navalili su na posao koji će uz svoje sposobnosti i kapacitete završiti za jedno šesnaest mjeseci. Ali naravno da bi začepili rupu prvo su trebali srušiti most – time se vjerovatno može izvući više para iz budžeta od običnog začepljanja rupe. A i Tito je tako prevario Švabe na Neretvi. Dok kompresorista još nije ni počeo da štema most, svaku veče se desetak vozila zabijalo u nasip na putu, koji nije bio obilježen ni blizu kao što je propisano.

I to noćno zabijanje, uz rijetke policijske zapisnike, jer svakom je jasno da se od ovakve države ništa legalno ne može naplatiti, traje već više od mjesec dana, ali se sinošnje tragično završilo. Jedan mladi život je ugašen, uz nekoliko povrijedjenih. Aždaha Korupcije se ne može nahraniti parama – ona hoće mesa, ona kao i one iz bajki traži žrtve, mladiće i djevojke koje joj ugnjetavani stanovnici moraju s vremena na vrijeme prinositi da se beštija nahrani. I aždaha nikad sama ne odlazi – čeka Perzeja, Herkula, svetog Georgija ili nekog drugog junaka da je probode kopljem i odrubi joj pogane glave. Nažalost, takvih junaka više nema. Jedino možemo početi praviti spisak krivaca i poput Zole napisati „ J'accuse“ / Optužujem / i nadati se da će doći vrijeme kada će mnogi ne samo da odleže nego i da odvise za sve što rade ovom narodu. I sve dok se oni ne zanjišu na drveću, mi nećemo na zelenu granu.

Muharem Mujčinović , Lukavac

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

zalosno……

kad dodju pojedini ** i pricaju kako je M-4 regionalni put ojjj ***

lik je kriv sto je bio pod uticajem alkohola, ali su izvodjaci krivi sto nisu oznacili radove na putu na propisan nacin, dakle svjetlosnom signalizacijom te usporivacima i slicnim stvarima …ko se nadje prvi put da se krece iz tz ka doboju vrlo lako moze ostaviti svoj zivot ondje… ;);)

SREĆA PA NIJE NI MAGLA NA TOM DIJELU PUTA!!!! 🙁

Hej moj Muhareme sve ti znaš.

Sto se vise “razvlace” radovi, sve je veci dobitak nekom u dzep.Pa ono ni 30 metara mostica, prave od septembra i nikakvog pomaka na njemu.Sramotimo se i to na siroko.

hej glupi narode ako Bog da bude i gore nismo nista bolje ni zasluzili