Ambasador Republike Italije posjetio Konfekciju F.B.M. Puračić

2 min. za čitanje
Posjeta ambasadora Republike Italije

2006. godine nastaje brend Emma Marinoni camicie a iste godine je počela i proizvodnja u vlastitom pogonu. Od 2008. godine na domaćem tržištu se pojavljuju i specijalizovane prodavnice košulja tog brenda. Danas, firma zapošljava 73 radnika, sa godišnjom proizvodnjom od 130.000 visoko kvalitetnih košulja od čega je 110.000 namjenjeno italijanskom tržištu.

Iz tog razloga, ambasador Italije u Bosni i Hercegovini Ruggero Corrias danas je posjetio Puračić, obišao proizvodnju i razgovarao sa Mirsadom Venturini Mehmedinović, direktoricom F.B.M. d.o.o.

Razlog naše posjete je upoznati se sa Tuzlanskim kantonom kada je u pitanju politika i instuticionalni nivo. Danas smo iskoristili priliku te se sastali sa predstavnicima Plenuma TK jer smatramo da zahtjevi građana izneseni na miran način trebaju biti podržani. Također, smatramo da je došao trenutak da kada je u pitanju socio-ekonomski aspekt dođe do poboljšanja u državi, posebno ove zone, te očekujemo od političkog vodstva da odgovori na zahtjeve građana. Jedan od primjera kako poboljšati stanje u državi je ova fabrika koja postoji 8 godina, i čije rukovodstvo radi sa puno entuzuijazma i uči ono što je italijanska i bosanska tradicija, uz naravno puno odricanja i rada. Nadam se da je ova fabrika signal da se može nastaviti investirati od strane drugih italijasnkih preduzeća. U tom smislu sa tačke gledišta politike i zakona, u BiH se može još jako puno uraditi. Izjavio je za Lukavački info portal | SodaLIVE.ba, Njegova ekselencija Ruggero Corriasa, ambasador Republike Italije u Bosni i Hercegovini.

Izuzetno nam je drago zbog dolaska Njegove ekselencije Ruggero Corriasa, ambasadora Republike Italije u Bosni i Hercegovini, u našu proizvodnju koja je direktno povezana sa Italijom i koja je nastala kao ogranak Italijanske firme Camiceria 2F. Naša kompanija trenutno zapošljava 73 radnika sa tendencijom povećanja. Kratko je izjavila direktorica kompanije F.B.M., Mirsada Venturi Mehmedinović.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sigurno je cuo koliko ih placa i kako ih ponizava pa je doso da izvidi situaciju ..

sigurno….to znaci ti tamo radis da tako govoris??