fbpx

AAT Lukavac: Drago nam je što smo odustali od protestnog skupa

8 min. za čitanje

Povodom održanog protestnog skupa povodom enormnog zagađenja “Stop nasilju” na adresu našeg portala stiglo je saopštenje AAT (Udruženje koje je odustalo od učešća u protestima) koje vam prenosimo u cjelosti:

“Poštovani građani Općine Lukavac: Na protestnom skupu u Domu kulture održanom 20.09.2017. godine udruženje AAT Lukavac kao i njegov predsjednik prozvani su od strane načelnika Edina Delića, u cilju sprječavanja narušavanja ugleda Udruženja, njegovih članova i simpatizera, a prije svega zbog istine, osvrnućemo se na slijedeće izjave načelnika:

  1. „Predsjednik tog Udruženja bio je član stranke i na listi…..“

Predsjednik Udruženja AAT Lukavac je dr.sc. Abdel Đozić, koji je član SDA stranke i bio je na listi za OV Lukavac. Upravo iz tog razloga prof. Đozić nije želio da govori na zakazanom protestnom skupu i to je u nekoliko navrata jasno naglasio na sastancima koji su prethodili protestu. Za dogovor da političari budu isključeni kao govornici na protestnom skupu, a cjeneći postojeće narušene međustranačke odnose bio je i g. Bajazit Okić. Dogovor se poštovao sve do posljednjeg sastanka kad su u program kao govornici ubačeni predstavnici SDP-a. Moramo naglasiti da je na tom sastanku bilo još prisutnih koji nisu bili za to da političari uzimaju riječ. Mišljenja smo da, ako pružimo priliku jednoj političkoj opciji da uzme riječ to treba dati i ostalim koji trebaju biti uredno i na vrijeme pozvani od strane organizatora skupa. Cilj skupa je trebao biti da političari poslušaju ono što im građani imaju reći i da u tom slučaju na nekom od narednih skupova odgovore građanima koliko i šta su uradili u okviru svojih nadležnosti. Političari umjesto da manje govore i drže monologe trebaju (pa i Vi uvaženi načelniče) konačno saslušati glas građana i to ne samo onih kojih će ih pohvaliti nego i onih koji će kritikovati, a sve na temelju objektivnih argumenata.

  1. „Bio u prošlom mandatu predsjednik komisije Vijeća za zaštitu okoliša, pitam za četiri godine šta je to Udruženje i taj pojedinac bilo gdje i bilo šta rekao…“

Poštovani načelniče ovakva izjava Vam je bila sasvim nepotrebna, ali kad već pitate red je da Vam odgovorimo. Predsjednik udruženja AAT Lukavac je imenovan na pomenutu funkciju predsjednika komisije 04.03.2016. godine. Dakle nije istina da je „taj pojedinac“ bio 4 godine. Izvolite provjeriti koliko je inicijativa podneseno od strane tog pojedinca za vrijeme mandata u kojem je bio Predsjednik komisije. Slijedeće, udruženje AAT Lukavac je u Registar udruženja Ministarstva pravde BiH upisano 25.05.2016. Naše udruženje radi tek nešto više od godine dana, a za to vrijeme urađen je niz aktivnosti, što se jasno vidi i na priloženoj fotografiji:

Ovo su načelniče aktivnosti našeg udruženja na čelu sa dr. sc. Abdelom Đozićem i za koja nismo dobili niti jedne jedine marke od Općine na čijem ste čelu. Sve što smo uradili su vlastita sredstva nas članova udruženja AAT, a sve vođeno neizmjernom ljubavi prema našim građanima i našem Lukavcu. Ove aktivnosti su javno objavljene na portalima i ništa nije skriveno niti se radi iza leđa građana. Jedno smo od najaktivnijih udruženja na području općine Lukavac, sa mladim kadrom kojeg čine većinom inženjeri različitih struka. Nadamo se da sada znate da ne radimo četiri godine i da ste upoznati sa našim aktivnostima, takođe nadamo se da ćete udostojiti se pozvati članove ovog udruženja na prijateljski razgovor kako bi razjasnili očigledne nepoznanice koje imate.

Postavili ste pitanje: „pitam za četiri godine šta je to Udruženje i taj pojedinac bilo gdje i bilo šta rekao…“?

Vi poštovani načelniče bi trebali kolege sa akademskim zvanjima da oslovljate onako kako to nalaže bonton, odnosno nije pristojno čovjeku sa titulom redovnog profesora prozivati sa „taj pojedinac“. Vi načelniče dobro poznajete tog „pojedinca“ i njegovo zalaganje i borbu na polju zaštite okoliša kao i njegov sukob sa kadrovima na direktorskim pozicijama iz vlastite stranke. Vi načelniče vrlo dobro znate koje reference ima „taj pojedinac“, a radi građana i istine navesti ćemo šta je „taj pojedinac bilo gdje i bilo šta rekao“ pa da krenemo redom u navođenju naučnih i stručnih radova kojima je Predsjednik udruženja AAT lukavac bio autor ili koautor.

Poštovani načelniče ovo je samo dio radova koji se bave tematikom okoliša a koji imaju dodirnu tačku sa našom Općinom i koji je „taj pojedinac“ objavio od 2014. do 2017. Možete vidjeti da je o problematici zaštite okoliša na našoj Općini „taj pojedinac“ pisao i govorio u Tuzli, Bihaću, Sarajevu, Zenici itd.  Takođe, „taj pojedinac“ je i autor publikacije „Prisustvo teških metala u površinskim i industrijskim otpadnim vodama na području općine Lukavac koja je urađena u saradnji sa Centrom za ekologiju i energiju iz Tuzle, objaljena je 2016. godine a dostupna je na bosanskom i engleskom jeziku na web stranici Centra. Svi navedeni radovi su dostupni u el.verziji na webu i prezentirani su na više međunarodnih naučno-stručnih kongresa.

Bilo bi neumjesno i zato Vas nećemo pitati za Vaša naučna i stručna dostignuća koja se tiču naše Općine. Bilo bi neumjesno i zato Vas nećemo pitati koje Općine ste Vi načelnik i gdje živite pa Vam ove činjenice nisu poznate. „Taj pojedinac“ sa ovakvim referencama još nije pozvan od strane Vas na razgovor i razmjenu ideja, a sve u cilju boljitka naših građana. Možda je razlog njegova pripadnost drugoj političkoj opciji, strah od konkurencije ili nešto treće. Vi morate biti integrativni faktor naše Općine, osoba koja spaja ljude i ideje, a ne neko ko sije razdor i stalno traži krivca u nekom drugom.

Uvaženi načelniče, postavili ste pitanja na koja smo Vam dali argumentovane odgovore, ostajemo otvoreni za saradnju i razgovor ali samo uz međusobno uvažavanje i na fer osnovi. Morate biti spremni kao javna ličnost da budete kritikovani, naravno AAT udruženje to nikada neće raditi zlonamjerno, ali Vam nećemo ni aplaudirati kad pravite greške. Budite ubijeđeni da ćemo Vas žestoko kritikovati kad god ne budete radili u interesu građana ili kada svjesno ili ne iznosite činjenice koje se kose sa istinom. Zaista nam je drago što smo odustali od protestnog skupa, ono što je izgovoreno vezano za problematiku okoliša je ispod svakog stručnog nivoa, a rezultat toga je razočarenje posjetilaca većinom govornika. Na vrlo skroman odaziv građana, nije uticalo odustajanje našeg Udruženja već upravo ono što smo i upozoravali politika i politikanstvo.

Ovdje želimo naglasati vrlo korektan odnos g. Bajazita Okića i još tri njegova saradnika koji su čitavo vrijeme bili uz udruženje AAT, vidljivo je na protestnom skupu da su oni upravo zbog podrške nama stavljeni u drugi plan. Ponosni smo što nismo učestvovali u promovisanju nižerazrednih političara ma kojoj političkoj opciji pripadali ili individua davno prošlih vremena.”

Podijeli ovaj članak
20 komentara
Subscribe
Notify of
20 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Vidi Nisada-lisca DEFEKTOLOGA-EKOLOGA i on došao na tibinu STOP NASILJU.Tako radi vrli advokat koji je poznat po davanju podrške velikom vođi SDP-a,došao čovjek da stručno objasni Deliću da je lagao građane Lukavca da će “PRODISATI”,da će očistiti jezero Modrac,da će proraditi “BAZEN” njegovog prijatelja Bečić Dževada-CPM (poštenog SDP-OVCA),da će imati porodilište u Lukavcu (a babica će biti Čačković iz Tuzle).O svemu ovom je govorio na tribini KIM JONG UN, svojim brojnim pristalicam i na kraju je donesen zaključak da će Lukavčani prodisati kad se Delić i Čačković vrate u Tuzlu.A do tada će ga podržavati udruženje za “ČIST ZRAK”,na čelu sa Ademom Mahovkićem,Bajazitom Okićem,Zejnilom Suljkanovićem,Jakubom Mahovkićem,Sulejmanom Brkićem i dr.SDP UVLAKAČIMA i PRELETAČIMA.

Nešto je trulo u našim udruženjima,neka predvode SDA ovci a neka SBIH ovci,šta je s udruženjem u kojem je naša Parlamentarka iz DF,imali smo 12 godina da nešto uradimo po pitanju:zagađenja,po pitanju vode,uređenja uprave i sl a šta smo uradili:malo asvalta pred izbore,malo rasvjete pred izbore i mnogo duga s kamatama,previše duga s kamatama,troškovima postupka i tako dalje,Trenutnu načelnik ima još 11 godina vremena a već napravljen plan,voda 3godina,uprava se informatizuje ide se NAPRIJED

SVAKA CAST gospodine Đozicu.Mnogi kao vi pametni školovani ljudi bi trebali da delica spuste na zemlju.Nek se stidi rijeci upucenih vama, nek se stidi sto je skup propao upravo zbog njega nek se stidi sto je skup bio partijski ,nek se stidi svih ovih komentara- ako ima obraza. Vi bili na listi za ov ,a on doveo četu svojih partijaša koji su prosli u ov
Njemu je njegova sadašnja partija sve veča i od nacelnicke funkcije pa sve gleda kroz .Ako niso za njega onda si taj pojedinac ,fašista ,nacionalista ,zločinac i šta vec.Vama profesore veliko HVALA što se borite za narod i budite jaki i u narednom vremenu, a prazna sala je pokazala da je narod uz vas

Valja Deliji pronaci alibi za milenijsku prevaru i obmanu 47 000 gradjana Lukavca a to je da ce “Prodisati”. Kad se treba uhvatiti u kostac sa problemom ekologije u svom neznanju po pitanju pomenute problematike, najlakse je upirati prstom u druge i stavljati “Staljinistickim metodama” na “Stub srama” ljude od struke i ugleda. Prisutni na skupu su uglavnom dezurni referenti za trckaranje za VELIKIM VODJOM po opcini Lukavac poput dupeuvlakaca Selvera, Kuduzovicke i sl i sve ih je manje. EDINE ODLAZI!

Pa de nam nacelnice molim te kazi sta si to ti uradio po ovom pitanju ? Prof. Djozic je vrhunski strucnjak za razliku od tebe, a to ti naravno ne mozes da podneses i zato ga napadas. Kaze lafinas mangan 20 godina u vodi haha.. pa ja nesto ne znam da se 20 godina nismo smjeli kupat, prat sudje, ves itd.. ali dobro, ne moze to on ni znat kad ne zivi u Lukavcu. Zaboli ga i za manganom i zrakom, on u Tuzli rahat. Edineee, kad cemo prodisat ?

Dok se narod truje na mnoge nacine svi vi koji ste bili u vlasti ili ste sada samo koristite ovaj nas belaj za licnu promociju. Pobjegnete u svoje vikendice i sela i bas vas briga za one koji su tu u gradu i okolini izlozeni 24 sata ovoj torturi sto od fabrika sto od opstinske nevlasti i njenih nazovi preduzeca tipa komunalnog.

Oj lafinašu al ti ga ovi suknuše. E dugo te niko ovako dokazima ne podera. Nemoj zaboraviti zatvoriti usta jer ovo kad pročitaš ima da ti budu otvorena godinu dana. Svaka čast udruzenju otresoše sominu da valja.

Jašta.Suknuše i surduknuše do balčaka…

AAT Lukavac se oglasila jednim istinski serioznim i jasnim priopćenjem.U odnosu na nemušta i skandalozna priopćenja načelnika Edina Delića i pojedinaca iz SDP Lukavac, ovo navedeno je pokazni primjer kako se izbalansiranim sadržajem i formom postiže željeni efekat: jasna i obrazložena informacija od koje počinje svaki zdravi dijalog. AAT je zaslužila gromoglasni aplauz.Bravo !

Gospodin komsija Milenko Blagojevic

Kada bi nacelnik uspijo samo da tebe i onoga drugog komsiju koji ostri testere natjera da prestanete loziti najgora goriva na svijetu u zimsko doba, uspio bih u svojoj nakani da Lukavac prodise.
Pobogu covjece eto te tu danonocno na portalu SDA stranke,a ti si veci zagadjivac u zimskom period i od koksare i sode i cementare zajedno.
Hajde se malo uozbilji i ne prozivaj nikoga!?
Jer ti i ovaj drugi komsija (ne znam mu ime),trujete gore od Cernobila.

Lijep pozdrav za ove Bosnje i tebe od SUPERHICKA iz Dubaia.

@ SUPERHICK
Već 27 godina živim u Austriji, pišem kada imam vremena za slobodni portal prema kojemu se,za razliku od druga- gospodina Edina Delića, SDA korektno odnosi.Lijep pozdrav svjema, pa i tebi iz Beča.

Mišljenja sam da je ovim saopćenjem okončana karijera Edina Delića,stručnjaka za zagađenje.
Ovakvi su ti trebali biti savjetnici,ne partijski prvaci iz Tuzle sa fakultetima iz poznih godiba.

Kacemo prodisat oo ti nacelnicka zabludo…razmontira te cojk ko paletu..ostalo ti je samo da se slikas kako kantom jupolkom fatas zagadjen zrak….PREVARO

E jest mi drago Bundoglave što ne moram više da objašnjavam koji si hajvan , vidim osim sdp insidera skontalo te je i ostalo pucanstvo da si isprazna bezobrazna Lafina kojoj ćemo noge krive da prebijemo samo kad nadodjes i To zbog onog konkursa u opštini , o ostalim provalama i prevarama vidim ljudi imaju dovoljno saznanja, samo naprijed mjesino

Jel ono ljudi LISAC Nisad na bini pjeva Deliću “PUT PUTUJE MOJ JARAN”

Ni ja više neću glasat za Delića čovjek laže dok zine rekao je mene primiti za savjetnika kad sam radio za njega kampanju,a doveo drugog penzionera iz Tuzle nekog Mačković Aziza.Zato treba OPOZVATI i Delića i Mačkovića zajedno.I obećao mi je platit štampanje knjige i slagao plato je samo Edhemu Muftiću preko svoje rodice,direktorice biblioteke u Lukavcu.

e jest konjina kaže vrijeđaju ga po portalima. Dajte taj opoziv jednom i nek i on i Brkići i kompanija idu za sva vremena.

Ja ne bih došao svakako, kiša.
Otkazivanje ili ne, nebi povećao broj ljudi. Iz više razloga.
kada nebo mirše, topli vjetar pirka, sunce sija iluzija, narod neće da digne guzicu i da uradi nešto konkretno za sebe i svoju djecu.
Na to dodaj kišu. Na to moram dodait da sam i sam takav.
Na žalost. Ali bar ja znam da je do mene.

i Nama je drago što smo odustali Skupa…

E Nisade jest mi drago da neko i od tebe veću glavurdu ima hahahah e jesi sjeo dje treba na toj slici , vidi Prve Glave naše Općine ti si nula jarane