60.000 KM za stipendiranje učenika i studenata

1 min. za čitanje

Usvajanjem Bužeta za 2014.godinu OV dalo je predlagaču podršku da se učenicima I studentima sa područja općine Lukavac omogući finansijska pomoć u toku školovanja. U skladu sa Praviln ikom o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija utvrđen je I broj istih koje će biti dodijeljene.

Učenicima srednjih škola bit će dodijeljene 22 stipendije (12 stipendija učenicima iz socijalno ugroženih kategorija I 10 iz reda ostalih). Učenicima generacije osnovnih I srednjih škola kao I studentima dodijelit će se 12 stipendija. Iz reda boračke populacije za učenike I studente sa područja općine Lukavac planirano je 18 stipendija I to za djecu RVI, PŠ I PB te za djecu DB. Odlukom o dodjeli stipendija učenicima I studentima za školsku 2013/2014 godinu bit će dodijeljene  tri stipendije za učenike manjinskog naroda te tri za učenike sa posebnim potrebama.

Općinski načelnik neovisno od kriterija za dodjelu stipendija utvrđenih Pravilnikom može dodijeliti 3 stipendije učenicima srednjih škola I 3 stipendije studentima.

Konkurs za dodjelu stipendija učenicim a I studentima provest će Komisija koju će imenovati općinski načelnik u skladu sa Pravilnikom o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner